Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başbakan açıkladı: TEOG yerine 3 çözüm üretilecek

Düzenleyen:
Başbakan açıkladı: TEOG yerine 3 çözüm üretilecek

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Binali Yıldırım, TEOG sınavlarının yerine 3 farklı çözümün üretildiğini ifade etti.

Canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başbakan Binali Yıldırım, TEOG tartışmalarına değindi.

TEOG'un kaldırılmasının öğrenciler tarafından sevinçle karşılandığını beliten Başbakan, "3 çözüm üretiliyor, şu anda üzerinde çalışılıyor. Her lise bakanlık gözetiminde sınav yapılabilir. Öneriler bir ay içinde Bakanlar Kurulu'na gelecek." diye konuştu.

TEOG BİR SİSTEM DEĞİL

Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları;

1 milyon 200 bin öğrenci ve ailelerini ilgilendiren bir konu. TEOG konusu başından beri hep yanlış anlaşılıyor. TEOG bir sistem değil. Sistem değişikliği yok. Okullar, kurslar, dershaneler çocuklar bunaldı. Kimyası bozuldu. TEOG kalkınca bütün öğrenciler büyük bir bayram havasında, benim torunum da "Dede teşekkür ederim TEOG'u kaldırdın" dedi.

3 FARKLI ÇÖZÜM

Milli Eğitim Bakanlığı 3 tane çözüm üretiyor. İlki; her lise kendi sınavını yapabilir. İkinci yöntem; ortaokul sertifikasyon sistemi. Üçüncü yöntem; adrese dayalı kayıt sistemi yüzde 50 olarak, bir kısım okullar da ortaokul mezuniyet ortalamasını arayabilir. Yöntem Bakanlar Kurulu'nda kararlaştırılacak. Yeni yöntem bir ay içinde belli olur."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...