Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Referandum günü, Türkmen bordo bereliler nöbette

Düzenleyen:
Referandum günü, Türkmen bordo bereliler nöbette

GÜNDEM Haberleri

Kerkük'te Irak Türkmen Partisi önünde, bordo bereli parti üyeleri silahla nöbet tutuyor. Bordo bereli parti üyeleri Türkiye'de özel kuvvetler tarafından eğitilmişti.

Referandum öncesi Erbil'de hareketlilik sürerken Kerkük sessizliğe büründü. Musul ve Bağdat'ın geçiş güzergâhındaki Erbil-Kerkük Karayolu'nda trafik yoğunluğunun olmadığı, TIR'ların da nadir geçtiği görüldü.

KERKÜK SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ

Kerkük kent merkezinde ise sokakların tenhalığı dikkat çekti. Irak Türkmen Partisi'nin binası önünde ve sokağın başında maskeli ve silahlı bordo bereli Türkmenler nöbet tutuyor. Referandum öncesinde bölgede güvenlik önlemlerinin artırıldığı gözlenirken, peşmerge polisi de binanın girişinde Türkmen bordo berelilerle birlikte nöbet tuttu. Bordo bereliler halk arasında "son akıncılar" olarak adlandırılıyor.

"VATANI BÖLME, REFERANDUMA KATILMA"

Parti binasının bulunduğu sokağın girişine, "Vatanı bölme, referanduma katılma" pankartı asıldığı gözlendi. Referandum öncesinde Türkmenler parti binasında toplantı yaparak son durumu değerlendirdi.

Referandum günü, Türkmen bordo bereliler nöbette

"SON AKINCILAR"

Kuzey Irak'ta, ardı arkası kesilmeyen suikastlar ve Türkmen siyasi merkezlerine yapılan saldırıların ardından Bağdat'ın özel izniyle kurulan Irak Türkmen Cephesi Güvenlik Dairesi mensupları, eğitimleri ve kıyafetleriyle Türkmenlerin gözdesi olmuş. Her biri Türkiye'de özel kuvvetler tarafından eğitilen yaklaşık 150 kişiden oluşan Güvenlik Dairesi'nin başında ise Irak ordusundan emekli Albay Ahmet Tahir İsmail var. Halk arasında 'Son akıncılar' olarak adlandırılan ve bu ismi benimseyen güvenlik güçleri, göreve başladıkları son bir yıldır bir çok suikastı engellemiş. 'Son akıncılar' Bordo bereleri, kamuflaj kıyafetlerinin üzerine giydikleri hücum yelekleri, istendiğinde yakın muharebe silahı haline gelen seyyar dipçikli kaleşnikof marka silahları ve modern haberleşme cihazlarıyla dikkati çekiyor. Son akıncıların, sabotaj, suikast, arama ve olası terörist saldırılara yönelik önlemler gibi konularda sıkı bir eğitimden geçtiği belirtiliyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...