Sınırdaki tatbikatta öğle saatlerinde hareketlilik

Düzenleyen:
Sınırdaki tatbikatta öğle saatlerinde hareketlilik

GÜNDEM Haberleri

Habur Sınır Kapısı yakınlarında devam eden tatbikat sekizinci gününe girdi. Tatbikat kapsamında öğle saatlerinde mevkilerinden çıkan tanklar manevralar yaparak tozu dumana kattılar.

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin aldığı karar ile Kuzey Irak'ta yaşayanlar bugün sandık başına gidip bağımsızlık referandumu için oy kullanırken, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak sınırındaki askeri tatbikatı da sürüyor. Habur Sınır Kapısı'na 2 kilometre uzaklıktaki TIR parkının karşısında geçen 18 Eylül'den beri devam eden tatbikat alanında bugün, geçmiş günlere göre sesizlik hakim olurken, askeri araçların rutin bakımlarının yapıldığı gözlendi.

Sınırdaki tatbikatta öğle saatlerinde hareketlilik

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Şırnak'ın Silopi ile Habur Sınır Kapısı arasında geçen 18 Eylül'de başlattığı askeri tatbikat sürüyor. Son iki gündür tank ve zırhlı personel taşıyıcıların arazide seri manevralarına sahne olan tatbikat alanında, bugün sesizliğin hakim olduğu gözlendi. Ani müdahale mangası tarafından güvenliği alının tatbikat alanında, bugün askerlerin tank ve zırhlı araçların çevresinde toplanarak rutin bakım ve eğitim yaptıkları görüldü. Bir haftanın geride kaldığı tatbikatta güvenlik önlemleri de artırıldı.Tatbikat alanında rutin hazırlıklar yapılırken, Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklaması ile birlikte merkezi Irak hükümetinden tatbikata subay ve uzman düzeyinde katılımın da olması bekleniyor.

Sınırdaki tatbikatta öğle saatlerinde hareketlilik

TANKLAR TOZU DUMANA KATTI

Tatbikatta, öğle saatlerinde mevkilerinden çıkan tanklar manevra yaptı. Silopi ilçe merkezine 15, sınır kapısına da birkaç kilometre mesafedeki alanda 8’inci gününde devam eden tatbikat öğle saatlerinde hareketlendi. Mevzilerinden çıkan tanklar, aldıkları talimat doğrultusunda boş alanda manevra yaptı. Tozu dumana katan tankların manevrası sürüyor.

Sınırdaki tatbikatta öğle saatlerinde hareketlilik

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...