Vandallığa 12 yıl hapis

Vandallığa 12 yıl hapis

GÜNDEM Haberleri

Kamu malına zarar veren, yakıp-yıkan ve polise şiddet gösterenlere verilen cezaların artırılması için İçişleri Bakanlığı çalışma başlattı

Gezi parkı gibi eylemleri bahane ederek, otobüsleri yakan, kamu malına zarar veren ve polise karşı şiddet gösterenlere yönelik verilecek cezalar artırılıyor. İçişleri Bakanlığı 'vandallık' düzeyinde şiddet gösterenlere karşı yeni çalışma başlattı. Yeni düzenlemelerle polise taş atma, kamu malına zarar verme suçlarını düzenleyen ilgili TCK maddelerinde değişiklik yapılması hedefleniyor. Bu suçların cezalarının artırılması planlanırken, eylemler sırasında yüzün kapatılması halinde daha fazla ceza verilmesi de tartışılıyor. Mevcut düzenlemede kamu malına zarar verme suçuna altı yıla kadar hapis cezası öngörülüyor. Bu suç eğer yakarak, yakıcı ve patlayıcı madde kullanarak işlenmişse cezası 12 yıla kadar çıkabiliyor. Kamu görevlisine karşı görevini yapmasını engellemek hedefiyle, cebir veya tehdit kullanan kişi ise mevcut düzenlemeye göre 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılıyor. Molotofkokteyli, suç işlemek için kurulmuş bir örgüt faaliyeti için kullanılırsa, cezalar yarı oranında artırılacak. Böylece 12 yıla kadar hapis cezası verilebilecek. Bu düzenlemelerin Meclis'in yeni yasama yılında ele alınması bekleniyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...