Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Instagram 2 milyondan fazla reklam verene ulaştı

Instagram 2 milyondan fazla reklam verene ulaştı

TEKNOLOJİ Haberleri

Instagram, 25 Eylül’de aylık 2 milyondan fazla aktif reklamverene ulaştığını açıkladı. Bu sayı 2017 Mayıs ayında 1 milyondu. Kullanıcılar üretmeye, araştırmaya ve içeriklerle, özellikle mobil videoyla, alakadar olmaya her zamankinden daha çok süre harcadıkları için, bu hızlı büyüme gerçekleşiyor.

25 yaşın altında kullanıcılar artık ortalama olarak günde 32 dakikanın üstünde Instagram’da vakit geçiriyor. Kullanıcıların Instagram’da video izleyerek geçirdiği zaman yıllar içinde %80 arttı. Markalar Instagram kullanıcılarıyla iletişime geçebilmek için yeni kapsamlı formatları hayata geçiriyor. Geçtiğimiz ay işletmelerin %50si Instagram’da hikaye oluşturdu.
 
Instagram İşletme Başkanı Jim Squires “Topluluğumuz, işletmeler de dahil olmak üzere, büyüyor ve platformdaki markalarla sürekli ilişkiyi görmek bizi heyecanlandırıyor. Kullanıcıların %80’i Instagram’da ilgi gösterdikleri bir işletmeyi takip ediyor, ve bu da insanların markalarla anlamlı bir ilişki kurmak istediğini bir kez daha kanıtlıyor. Bugün platformda her zamankinden daha çok zaman geçiriliyor ve videolar da bu katılımın büyük bir kısmını oluşturuyor. İşletmeler kapsayıcı bir video deneyimiyle- Instagram videolarının %60’ı sesi açık izleniyor- müşterilerle bağlanmak ve onlara ilham olmak için Hikayeler ile kucaklaşırken, hareketlilik reklam verenler için yeni filtre haline geliyor. Reklam verenlerin müşterilerine ulaşmak için videolarda kullandığı kreatif yöntemleri görmek bizi heyecanlandırıyor.” diyor.

İşletmelerde
 
Mart 2017’de 1 milyondan şimdi 2 milyona yükselen aylık aktif reklam veren
Bir işletme hakkında bir web sitesini ziyaret eden, lokasyon tarifi alan, e-mail veya direkt mesaj atan 180 milyon Instagram kullanıcısı
Geçen ay, işletmelerin %50'si bir hikaye üretti.
Birleşik Krallıklar reklam veren büyümesine en çok katkıda bulunan ülkelerden biri.
En çok kullanan sektörler; e-ticaret, paketlenmiş tüketici ürünleri, satış, eğlence-medya, ve oyun.
Geçtiğimiz ay içerisinde, canlı yayın yapan işletmeler  yapmayanlardan 1.5 kat daha fazla beğeni aldı.
Geçtiğimiz ay, 180 milyon Instagram kullanıcısı bir işletme hakkında bir web sitesini ziyaret etti, lokasyon tarifi aldı, e-mail veya direkt mesaj attı.
15 milyon işletme artık Instagram’da bir iş hesabı kullanıyor. En büyük talep ise Birleşik Devletler, Brezilya, Endonezya, Rusya ve Birleşik Krallıklardan.
Instagram kullanıcılarının %80’i bir işletme takip ediyor.
En çok görüntülenen hikayelerin 1/3ü işletmelerin, ve 1 sene öncesine kadar yoktu.
Günde 400 milyon, ayda 700 milyondan fazlası Instagram’a katılıyor.
250 milyondan fazla kişi her gün Instagram Hikayeleri kullanıyor.
25 yaşın üstündekiler Instagram’da günde yaklaşık 24 dakika geçiriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...