Müjdeyi Başbakan verdi: Asgari ücrette vergi dilimi kaybına son

Düzenleyen:
Müjdeyi Başbakan verdi: Asgari ücrette vergi  dilimi kaybına son

Ekonomi Haberleri

Binali Yıldırım “Asgari ücrette, vergi dilimi değişmesinden kayıplar vardı, onu ortadan kaldıracak düzenleme yapıyoruz. Farkını biz karşılayacağız. Kimse asgari ücretin altında almayacak” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, TBMM açıldığında 130 maddelik bir tasarı gönderileceğini, burada ekonomiye dair önemli düzenlemelerin yer alacağını açıkladı. Televizyonlarda canlı yayına katılan Başbakan Yıldırım, söz konusu düzenlemeler hakkında “Artık sadece bankalar teminat mektubu vermeyecek, sigorta kuruluşları da verebilecek. Zorunlu deprem sigortasını yaygınlaştırıyoruz. Asgari kentsel dönüşümle ilgili de çok kapsamlı bir düzenleme getiriyoruz. Asgari ücrette, vergi dilimi değişmesinden dolayı kayıplar vardı. Onu ortadan kaldıracak ve değişmeyecek şekilde düzenleme yapıyoruz. Bunun farkını biz bütçeden karşılayacağız. Kimse asgari ücretin altında ücret almayacak, yıl sonuna kadar. Bir düzenleme de şu; bazı belediyeler emlak vergi değerlerini astronomik artırdılar, yüzde 3 bin. Böyle bir şey yok ki memlekette, bu vatandaşa zulümdür. Buna bir tahdit getiriyoruz yasayla. Yeniden değerleme oranının yüzde 50 fazlasını geçemeyecek. Turizm bölgelerinde tahsis sürelerini tekrar uzatıyoruz, 49 yıl daha vereceğiz. Bakın, her şeye rağmen dünyanın sayılı büyüyen ülkeleri arasındayız. Her şey daha güzel olacak. Büyüme ve ilave istihdam oluşturmaya devam. Vatandaşımızın hayatını, işini kolaylaştıracak büyük reformları da tek tek hayata geçireceğiz” diye konuştu.

‘TAŞERON’ BİTMEK ÜZERE

Taşeron işçilerle ilgili bir soru üzerine Yıldırım, bu konuyu en geç bu yılın sonunda karara bağlamış olacaklarını ifade etti. Yıldırım “Taşeron statüsünde çalışan vatandaşlarımız endişe etmesin, onların çalışmasını teminat altına alacak ve sürekliliğini sağlayacak bir model üzerinde, büyük ölçüde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı çalıştılar” bilgisini paylaştı. “Kadrolu mu, sözleşmeli mi olacakları” yönündeki bir soru karşısında da Yıldırım, “Orasını açıklamayayım ama devletle bağları kurulacak. Bu şekilde çalışmalarına devam edecekler” dedi.

TÜRK TELEKOM'A MÜDAHALE HAKKIMIZ VAR

Başbakan Binali Yıldırım “Hariri Grubu başka işlerinden dolayı sıkıntıya girdiğinden, Türk Telekom’da da dolaylı olarak bunun sonuçları görüldü, borçlarını ödeyemedi” dedi. Türk Telekom’un gayet iyi gittiğini söyleyen Yıldırım “Ortaklık sözleşmesine göre ekimin başında süre dolacak ve kamu olarak müdahale etme hakkımız var. Nasıl müdahale olacak? Bankaların alacağı var. Ödeyemiyor. O halde biri gelip diyecek ki size, ‘Ben bu borçları üstleniyorum, ben yeni ortak olmak istiyorum. Kabul ediyor musunuz?’ Şartlar uygunsa olur, değilse bankalar borçlarını yeniden yapılandırırlar, şirket çalışmaya devam eder, borcunu öder. Bizim kamu olarak bundan herhangi bir zararımız, ziyanımız söz konusu değil” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...