Ekmek ve domatese bayılıyoruz
Düzenleyen:
Okan Ukav
Ekonomi Haberleri
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Türkiye’de en çok buğday ve domates tüketildiğini belirterek “Kişi başına yıllık tüketimimiz buğdayda (çoğu ekmek) 182,9, domateste 118,6 kilogramı buluyor.
Bu iki ürünü 52,3 kilogramla patates, 43,3 kilogramla karpuz, 36,2 kilogramla et, 30 kilogramla yoğurt, 26,3 kilogramla üzüm, 26,2 kilogramla şeker, 25 kilogramla içme sütü izliyor” dedi. 2015-2016 döneminde kişi başı sebze tüketiminin 280 kilograma, meyve tüketimin ise 140 kilograma yakın olduğunu belirten Bayraktar, “36,2 kilogram olan yıllık kişi başına et tüketimimiz yetersiz. İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya gibi Avrupa ülkelerinde et tüketimi 80-90 kilogram civarında seyrediyor” diye konuştu.