Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

KOSGEB’den stratejik ürüne yüzde 100 destek

Düzenleyen:
KOSGEB’den stratejik  ürüne yüzde 100 destek

Ekonomi Haberleri

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, yeni geliştirilen Stratejik Ürün Destek Programı ile ithal ara malların yerli üretiminin destekleneceğini bildirerek “Programa başvuracak projelere, işletme başına 5 milyon liraya kadar yüzde 70’i geri ödemesiz olmak üzere yüzde 100 destek sağlanacak” dedi.

Uzkurt, proje süresinin en çok 36 ay olup, kurul kararıyla 6 aya kadar ek süre verilebileceğini ifade etti. Stratejik Ürün Destek Programı’yla, ithal ara malların yerli üretimine yüzde 100 destek sunulacağını vurgulayan Uzkurt “Program çerçevesinde hazırladığımız projeksiyona göre, 500 projenin desteklenmesiyle 2 bin 500 yeni istihdam oluşturulacak, KOBİ’lerin imalat sanayisinde oluşturduğu cari açık yüzde 10 azalacak, verilen destekle KOBİ’ler 250 milyon liralık katma değer sağlayacak” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...