‘PYD’nin attığı adımlar kırılgan’

Düzenleyen:
‘PYD’nin attığı adımlar kırılgan’

GÜNDEM Haberleri

Kuzey Irak’ta referandumun etkileri sürerken Suriye’nin kuzeyinde faaliyet gösteren terör örgütü YPG/PYD tek taraflı kanton ilan ettiği bölgelerde yerel yöneticilerin seçimi için önceki gün sandığa gidildi.

Selçuk Böke ANKARA

Üç aşamalı bir seçimin ilk adımı olduğu belirtilen oylamada köy temsilcileri seçildi. Sürecin 3 Kasım’daki gerçekleştirilmesi planlanan ikinci aşamasında kasaba ve bölgelerin icra konseylerinin üyelerinin belirleneceği ve 19 Ocak’taki son aşamada ise kanton ve ortak bir parlamento için seçim yapılacağı kaydediliyor. Suriye’nin kuzeyindeki son gelişmelere ilişkin gazetemize değerlendirmelerde bulunan Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi ( ORSAM) Ortadoğu Uzmanı Oytun Orhan, şunları söyledi: YPG, Suriye’nin parçalanacağı veya en azından Irak’ta olduğu gibi federal bir yapıya doğru gideceği düşüncesinden hareket ediyor. Bu yeni bir süreç değil, Esad rejiminin o bölgelerden çekilmesinden bu yana adım adım bu gerçekleştirildi. Tabii son günlerde atılan adımlar kırılgan, bu yapıları ne kadar koruyabilecekleri şüpheli. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...