'Parlak evlatlarımızı millî yaparak elimizde tutabiliriz'

Düzenleyen:
'Parlak evlatlarımızı millî yaparak elimizde tutabiliriz'

EĞİTİM Haberleri

Dünya tarihi boyunca bazı insanların üstün vasıflara sahip, diğerlerine göre daha zeki ve yetenekli oldukları bilinen bir gerçek.

Türkiye’deki üstün zekâlı ve yetenekli çocukların tespit edilmesi, bu miniklerin eğitimlerini sağlıklı bir şekilde sürdürmesini sağlamak amacıyla pek çok çalışma yürütülüyor. Türkiye Üstün Zekâlı ve Dâhi Çocuklar Eğitim Vakfı (TÜZDEV)  Genel Başkanı Opr. Dr. Kemal Tekden, Türkiye’de bazı üstün zekâlı ve yetenekli çocukların henüz kimliklerini kazanamadan, ülkelerine bağlanamadan, millî değerlere sahip olamadan başka ülkelere götürüldüğünü söyledi. Tekden “Bu parlak çocuklar önce yerli, millî olmalılar. Kendi kültürlerini benimsemeliler. Ardından evrensel bakış açısı kazanmalılar. Bu çocuklarımızı ülkelerine bağlı bireyler olarak yetiştirebilirsek, nereye giderlerse gitsinler bizim evlatlar olarak kalırlar” dedi. Üstün yetenekli çocukların bazen millî olmayan okullar bazen de yurt dışındaki kuruluşlar tarafından götürüldüğünü belirten Tekden “Bu durum, çoğu zaman da bu çocukların ailelerini ikna etme yöntemiyle oluyor” diye konuştu.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...