Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Diyabetlinin gözü tehlikede

Düzenleyen:
Diyabetlinin gözü tehlikede

SAĞLIK Haberleri

Tip 1 ve Tip 2 diyabetlilerin körlük riskine karşı yılda 1 defa mutlaka göz muayenesi yaptırması gerekiyor...

Kan şekeri kontrolünü sağlayamayan tüm Tip 1 ve Tip 2 diyabetlilerin diyabetik retinopati adı verilen göz hasarı riski altında olduğunu söyleyen, Türk Oftalmoloji Derneği Tıbbi Retina Birim Başkanı Dr. Ali Osman Saatci “Sinsi bir şekilde ilerleyen bu hastalığı erken yakalayabilmek için eğer diyabetiniz varsa kan şekeri değerleriniz iyi gitse bile mutlaka yılda 1 göz muayenesi olmalısınız” dedi.
Diyabete bağlı göz hasarının belirti vermeden ilerlediğini söyleyen Prof. Dr. Saatci “Şeker hastalığına bağlı olarak gözün arka bölümünde ışığa hassas bir doku olan retina tabakasının damarlarının etkilenmesi ile ortaya çıkan retinopati, diyabetin tedavi edilebilir tek komplikasyonudur. Tedavi edilmediği takdirde körlükle sonuçlanabilir” dedi. Erken safhada yakalanan diyabetik retinopati hastalarının tedavilerinin mümkün olduğunu dile getiren Saatci, bu sebeple hastaların kan şeker düzeyleri çok iyi kontrol edilse bile, retina muayenelerinin ihmal edilmemesi gerektiğini belirtti. Prof. Dr. Saatci diyabetlilerin, Türk Oftalmoloji Derneğinin ve Türk Diyabet Cemiyeti ile Türkiye Diyabet Vakfı iş birliği ile hayat geçirilen www.diyabetitanigozunukoru.com sayfasından göz sağlığı ile ilgili bilgi alabileceğini de aktardı.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...