Petkim Yarımadası'ndaki yangın söndürüldü

/ Kaynak: CHA
Petkim Yarımadası'ndaki yangın söndürüldü

YAŞAM Haberleri  / CHA

İzmir'in Aliağa ilçesinde, Petkim Rafinerisi sosyal tesislerinin bulunduğu Çayağzı bölgesinde dün saat 20.30 sularında başlayan yangın, bugün söndürüldü.

İzmir'in Aliağa ilçesinde, Petkim Rafinerisi sosyal tesislerinin bulunduğu Çayağzı bölgesinde dün saat 20.30 sularında başlayan ve rüzgârın etkisiyle yayılan yangın, bugün 07.30 sıralarında tamamen söndürüldü. Yangının, yaklaşık 5 hektarlık alanda etkili olduğu açıklandı. nbsp;Petkim, Tüpraş ve Aliağa itfaiyeleriyle Orman Genel Müdürlüğü ekiplerinin yoğun müdahalesiyle sabah saatlerine doğru kontrol altına alınan yangına, günün ışımasıyla birlikte helikopterlerle havadan da müdahale edildi. Konuyla ilgili bilgi veren Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut, yüksek gerilim hatlarının birbirine değerek ark yapmasıyla çıktığı sanılan yangının Petkim'in üretim sahasına uzak bir noktada olduğunu belirterek, olay sırasında kompleksteki bütün tesislerde üretimin normal şekilde devam ettiğini söyledi. Yanan bölgenin Petkim Aliağa Kompleksi'nin kuruluşu sırasında 35 yıl önce şirket tarafından ağaçlandırılan alan olduğunu belirten Korkut, şu değerlendirmeyi yaptı: "Yangının ilk dakikalarından itibaren Petkim'in itfaiye teşkilatı, Tüpraş, Aliağa ve çevre ilçelerden gelen itfaiye ekiplerinin yanında, dağlık alanlarda bu tür yangınlar için özel araçlara sahip Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ve iş makineleriyle yoğun bir müdahale başlatıldı. Sabaha kadar yoğun mesai harcayan kriz masası ekibine, bize iş makinesi desteği sağlayan çevre kuruluşların yöneticilerine ve özveriyle mücadele veren tüm ekiplere çok teşekkür ediyorum. Yangın üretim sürecimizi etkilemese de elbette üzüntülüyüz. Söndürme çalışmalarından sonra yapılan tahkikatla çıkış nedeni daha net anlaşılacaktır. Yanan alan, bizim de ailelerimizle birlikte vakit geçirdiğimiz Çayağzı bölgesindeki sosyal tesislerimizin yakınında. Tek tesellimiz, herhangi bir can ya da mal kaybı yaşanmaması oldu. Yanan alanın büyüklüğü ne olursa olsun, en kısa sürede ağaçlandırarak eski haline gelmesini sağlayacak çalışmalara başlayacağız."
YAŞAM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...