Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Arap Birliği IKBY'nin referandum ısrarını esefle karşıladı'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Arap Birliği IKBY'nin referandum ısrarını esefle karşıladı'

DÜNYA Haberleri  / AA

Arap Birliği, uluslararası toplum ve Arap ülkelerinin bütün uyarılarına rağmen, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) referandumda ısrar etmesini "esefle" karşıladığını açıkladı.

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt tarafından yapılan yazılı açıklamada, muhtemel bir çatışmadan kaçınmak ve Irak’ta olası bir bölünmeyi engellemek için uzlaşma kapısının hala açık olduğuna vurgu yapıldı.

Açıklamada Ebu Gayt, "Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) referandumda ısrar etmesi, Arap Birliği tarafından esefle karşılanmıştır. Doğacak muhtemel sonuçların bertaraf edilmesi için, ilgili tarafların bilgelik ve sorumluluk anlayışı içerisinde ve Irak devleti bileşenleri çerçevesinde gereken adımları atmaları için hala bir fırsat bulunmaktadır.” ifadelerini kullandı.

İsim vermeden “bazı tarafların krizi ve bölünmeyi derinleştirme peşinde olduğuna” dikkati çeken Ebu Gayt, Kürt halkının çıkarlarının toprak bütünlüğü korunmuş federal bir Irak devletinin çatısı altında kalmakla sağlanacağını vurguladı.

Irak hükümeti, 2005 anayasasına aykırı olduğu için dün IKBY tarafından gerçekleştirilen referandumu ve sonuçlarını tanımadığını açıklamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...