Dopinge tereddütsüz sıfır tolerans

/ Kaynak: AA
Dopinge tereddütsüz sıfır tolerans

SPOR Haberleri  / AA

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, dopinge 'tereddütsüz sıfır tolerans' bakış açısıyla yaklaştıklarını söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Futbolun yöneticisi ben değilim, futbol özerk yapı içerisinde kendi sorunlarına dinamik çözümler bulabilmeli" dedi. Kılıç, İstanbul'un 2020 Olimpiyatları'na adaylığı için bulunduğu Lozan'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Mersin'deki 17. Akdeniz Oyunları'nda yaptığı hazırlıklara dikkati çekti. Kılıç, son 45 gün kala başladıkları bazı işleri bile tamamlayabildiklerini, stadyumun 300 günde bittiğini, stadyum şantiyesinin 4 ay kapalı kaldığını anlattı.Oyunlar köyünde 15 gün boyunca yaklaşık 8 bin insana günde 19 saat boyunca sıcak yemek çıktığını belirten Kılıç, ayrıca her gün 17 bin kişiye üç öğün kumanya dağıttıklarını anımsattı. Kılıç, Akdeniz Oyunları'nın ikinci günü iki bin 600 gönüllünün cep telefonuna, "Güleryüzünüzle dünyayı hayran bıraktınız. Sizinle olimpiyat da alınır, olimpiyat da yapılır" diye mesaj gönderdiğini söyledi.
Türkiye'nin olimpiyat adaylığı konusunda en sıkıntılı konunun ulaşım olup olmadığı sorusunu cevaplayan Kılıç, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin değerlendirme komisyonu raporunda ulaşıma dikkat çekildiğini, nbsp;İstanbul'da olimpiyat köyü ile tesisler arasındaki ulaşım sürelerinin "iyimser bulunduğu"nun belirtildiğini kaydetti. Açıklanan teknik değerlendirme raporlarının aday ülkeler açısından eşit olduğunu ifade eden Kılıç, üyelerde, "Şu aday kent olimpiyat yapamaz" diye bir kanaat bulunmadığını söyledi. Kılıç, "Herkes potanın içinde, üç kent de çok kuvvetli" dedi.
Doping
Dopingle ilgili bir çalışma başlatılıp başlatılmadığı sorusu üzerine de Kılıç, dopinge "tereddütsüz sıfır tolerans" bakış açısıyla yaklaştıklarını söyledi. Sporcu, antrenör ve federasyonun doping konusunda birlikte sorumlu olmak durumunda olduğuna işaret eden Kılıç, şunları kaydetti: nbsp;
"Dünyada artık herkes biliyor ki, doping yakalanamaz bir faktör değil. Bu numune sıklıkları devam ettiği sürece, doping, kullanan herkesin yakalatacağı bir unsur. Herkes bunu bilecek ve buna göre hareket edecek. Bizim yaklaşımımız bu. Ama bize denirse ki ilgili federasyon tarafından, 'ilave bir kanun çıkarılmadıkça bununla mücadele edemiyoruz', ilave bir kanun çıkarma yönünde de tedbirimizi alırız. Ama hiçkimsenin görevini yapmayıp da herkesin 'ilave kanun çıkaralım' dediği yerde de bu sefer kanunu uygulayan görevini yapmazsa yine bir netice çıkmaz. Önemli olan şudur, tepeden tırnağa kadar herkesin dopingle mücadele konusunda kararlı olması. Bu kararlılık olduğu takdirde sporcu da buna teşebbüs etmez."
Futbol
Türk futbolunun içinde bulunduğu sorunlar ile ilgili soru üzerine de Kılıç, şunları kaydetti:
"Futbolun yöneticisi ben değilim, futbol özerk yapı içerisinde kendi sorunlarına dinamik çözümler bulabilmeli. Bizim görevimiz şu, futbolu siyasi görüşlerle yönetmek değil, futbola, futbolun uluslararası başarılara ulaşmak adına ihtiyaç duyduğu adımlar ne ise o katkıları sağlamak. Planlama, vizyon, gelir kaynaklarının artırılması yönündeki çabalara destek ve tesis altyapısını geliştirmek olabilir."
Kendisinin yargıya intikal eden konularla ilgili konuşmadığına dikkati çeken Kılıç, "Eğer yargıya intikal eden konularla ilgili ben konuşmuş olsaydım, bu iş bugün daha içinden çıkılmaz bir hale gelmiş olurdu. Yargı ve tahkim kararları, bunlar kendi mecrasında ilerlemesi gereken konulardır. Onun dışında Türk futbolunun devlet ve hükümet desteğine ihtiyaç duyduğu bir konu olursa, biz bize düşen görevin gereklerine bakarız. Ama şu an bizim önümüzde böyle bir ihtiyaç yok" diye konuştu.
"Bizim görüşümüz halen maçların gündüz olması konusunda"
Gündüz futbol maçları oynanması konusundaki soru üzerine de Kılıç, Federasyonun, Kulüpler Birliği Vakfı'nın ve tek tek kulüplerin gündüz maçlarından yana olduğunu belirterek, "Tek kaygıları var, gündüz maçları izlenmez, televizyondan da izlenmez. Dolayısıyla Digiturk kutu satışını sağlayamaz ve gelirler azalır" diye konuştu. Gelirler azaldığında Bakanlığın karşılamasının söz konusu olamayacağını ifade eden Kılıç, futbolun finansman yönetilebilirliğinin de hesaplanarak hareket edilmesi gerektiğini kaydetti. Kılıç, "Bizim görüşümüz halen maçların gündüz olması konusunda. Mevsimsel, meteorolojik şartlar dikkate alınarak planlama yapılabilir. Burada yine kulüplerin bu işi sahiplenmesinde fayda var" dedi.
SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...