Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çin, WhatsApp'ı tamamen engelledi

Çin, WhatsApp'ı tamamen engelledi

TEKNOLOJİ Haberleri

Çin'de WhatsApp’ı kullananlar, son birkaç aydır uygulama üzerinden fotoğraf ve video göndermekte veya görüntülü sohbet gerçekleştirmekte sıkıntı yaşıyordu. Çin WhatsApp üzerinden iletişim kurmayı tamamen engelledi.

Çin, web sitelerine, özellikle de sosyal paylaşım ağlarına ve Batı'ya ait sitelere erişimi engelleme veya sınırlama konusunda uzun bir geçmişe sahip. Vikipedi, Twitter, Facebook, Instagram ve birçok Google hizmeti şimdilik anakara Çin'de engellenmekte. Geçmişte WhatsApp kısmen engellendi (bir süredir görüntülü sohbetler ve diğer bazı işlevler çalışmıyor), ancak şimdi tüm hizmetin işlevsiz olduğu görünüyor. Çin WhatsApp üzerinden iletişim kurmayı tamamen engelledi. The New York Times’a konuşan siber güvenlik uzmanları, söz konusu engellemeyi doğruladı. 
 
Yeni blok, normal metin mesajlaşması da dahil olmak üzere hizmetin tüm yönlerini kesintiye uğratıyor. Bu hareketin sebebini tahmin etmek zor değil; WhatsApp, doğası gereği devlet gözetimini zorlaştıran ya da imkansız kılan şifreli mesajları destekleyen birçok hizmetten biri. Engel, pek çok Çinli kullanıcının ülkedeki bir diğer popüler mesajlaşma servisi olan WeChat'e geçmesine neden oldu. WeChat, Çin hükümeti tarafından sıklıkla bilgi talep eden Çinli bir teknoloji şirketi olan Tencent'e ait.

Milliyet'te yer alan habere göre, Çin hükumeti Facebook ve Instagram’dan sonra Facebook’un sahip olduğu bir diğer uygulama olan WhatsApp’ı da engelleyince Facebook'tan açıklama beklendi. Ancak Facebook konuyla ilgili olarak henüz bir açıklama yapmadı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...