Erdoğan: Bize idealist öğretmen lazım

Düzenleyen:
Erdoğan: Bize idealist öğretmen lazım

POLİTİKA Haberleri

Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Akademik Yılı Açılış Töreni”nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eğitim sistemiyle ilgili çarpıcı mesajlar verdi.

Üniversitelere her türlü desteğin verileceğini vurgulayan Erdoğan “Sizden tek bir talebimiz var; bilim üretmeye hız verin ve ülkemizin kalkınmasına daha fazla katkı sağlayın” dedi. İdealist öğretmen noktasında sıkıntı yaşandığını vurgulayan Erdoğan şunları söyledi: Kuralar çekiliyor. Doğu’ya gidecek öğretmenlerimiz gider gibi yapıyor, ondan sonra Ankara, İzmir, İstanbul, Orta Anadolu’ya gelmenin yollarını arıyor. Yok eş durumuydu, yok şuydu, yok buydu vesaire. O bölgedeki öğrencilerimizi terör zihniyetiyle idealizmi birleştirmiş olan öğretmenlerin eline bırakmayalım. Onlar o yavrularımızı terörist olarak yetiştiriyor. Gitmemek diye bir şey yok. 780 bin kilometrekarelik vatan toprağının her yerinde görev yapmaya hazır olan öğretmen idealisttir. Öğretmen kalitemizin yükseltilmesine yönelik çalışmalara da ihtiyacımız olduğu açıktır. Ne yapıp edip eğitim-öğretim meselesini çözmek mecburiyetindeyiz. Aksi takdirde 2053 ve 2071 vizyonlarımızın içi boş kalır.

ONLAR ARTIK ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, araştırma üniversitesi olarak belirlenen 10 üniversitenin ismini açıkladı: Ankara, Boğaziçi, Erciyes, Gazi, Gebze Teknik, Hacettepe, İstanbul, İstanbul Teknik, İzmir Yüksek Teknoloji ve Orta Doğu Teknik. Yedekler ise; Çukurova, Ege, Selçuk, Uludağ ve Yıldız Teknik... Bu okullar, bölgesel kalkınma odaklı olarak belli bir alanda ihtisaslaşacak; YÖK’ün koordinasyonunda uluslararası çapta öğrenci ve akademisyen yetiştirecek. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...