Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Emine Erdoğan'dan çağrı: Sıfır atık için seferber olalım

Düzenleyen:
Emine Erdoğan'dan çağrı: Sıfır atık için seferber olalım

GÜNDEM Haberleri

Emine Erdoğan, “Ülkemizde evsel atıkların yüzde 52’sini organik, yüzde 20’sini plastik atıklar oluşturuyor. Bu atıkların büyük kısmını değerlendirebiliriz.” dedi.

Pelin Üzek Kılıç ANKARA İHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Sıfır Atık Projesi’nin tanıtımı yapıldı. Erdoğan, tanıtımda yaptığı konuşmada “Sıfır Atık Projesi sadece bir çevre duyarlılığı çalışması değil, insanlığın geleceği adına bir zorunluluk hareketidir. Bize emanet edilen tabiatı gelecek nesillere layıkıyla devredebilmek boynumuzun borcudur. Ne yazık ki kimyasalların çevremizi kuşattığı doğallığın nostaljik bir mevzu hâline geldiği günümüzde insanoğlunun attığı neredeyse her adım yerkürenin dengesini bozmakta. Kamu kurumlarımız, hastanelerimiz, okullarımız, fabrikalarımız, üniversitelerimiz bu işin öncüsü olsun. Ülke çapında bir seferberlik başlatalım. Alışveriş merkezlerini, restoranları bu sürece katalım. Sonra bireylere ulaşalım, toplumu teşvik edelim. Sıfır atık farkındalığı dalga dalga evlere de yayılsın” dedi.  

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...