GAP bölgesi ihracatını katladı! 10 yılda yüzde 164 artışla 9 milyar dolar...

Düzenleyen:
GAP bölgesi ihracatını katladı! 10 yılda yüzde 164 artışla 9 milyar dolar...

Ekonomi Haberleri

Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında yapılan yatırımlar ve sulu tarımın yaygınlaşması sayesinde, bölge ihracatının son 10 yılda yüzde 164 artışla 9 milyar dolara ulaştığı bildirildi.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Başkanı Sadrettin Karahocagil, özellikle sulamayla birlikte tarım arazilerinin veriminin arttığını belirtti. Karahocagil “Sulamayla birlikte bölgede en az 5-7 kat, katma değeri yüksek ürünlerde ise 15-20 kat verim artışı oldu. Bu çerçevede gelen ürün artışı ihracata da yansıdı” dedi. Sulama imkanlarının gelişmesinin ürünün daha ucuza üretilmesini sağladığını anlatan Karahocagil, kalite ve verim yüksekliğinin de satışta rekabet gücünü artırdığını ifade etti.

Karahocagil, şöyle devam etti: Bölgedeki sıkıntılar olmasaydı bu rakamlar belki daha yüksek olacaktı ama şu anda Türkiye’nin normal ekonomik durumuna paralel bir seyir var. Bölge olarak hedefimiz 20 milyar dolar ihracat, hatta 20 milyar doların da üzerine çıkacağımızı düşünüyorum.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...