Dolar 3,40 TL’ye dönebilir

Düzenleyen:
Dolar 3,40 TL’ye dönebilir

Ekonomi Haberleri

Türk varlıklarının hâlâ çekici olduğunu vurgulayan analistler, kurda tekrar 3,40 TL’ye dönüşün başlayacağını belirtiyor.

Piyasalar, jeopolitik gelişmelerin de etkisiyle hareketli bir dönemden geçiyor. Kuzey Irak referandumunun sebep olduğu gerilimle yükselişe geçen dolar, önceki akşam 3,55 TL’yi aştıktan sonra, dün yeniden bu seviyenin altına çekildi. Analistler, yükselişin kalıcı olmayacağını, yeniden düşüş trendinin gündeme gelebileceğini belirtiyor. Varlık yönetimi şirketi Amundi’nin yerel para birimi yatırım yöneticisi Esther Law “ABD dolarındaki güçlülük geride kaldı. Türkiye’de azalan siyasi risk ve hükümetin ekonomik büyümeye odaklanması, Türk varlıklarının çekici olduğu anlamına geliyor. Ekonominin dinamikleri, doların yeniden 3,40 TL seviyesine gelebileceğini gösteriyor” dedi.
Ahlatçı Yatırım Direktörü Yücel Tonguç Erbaş da “Almanya seçimleri, Kuzey Irak referandumu gibi sebeplerle doların yukarı yönelmesi normal. Orta vadede yıl sonuna kadar 3,50’nin üzerinde bir kurla devam edebiliriz. Borsada ise 102 bin, destek seviyesi olarak çalışacaktır. Ama önümüzdeki birkaç günde K. Irak’a dair artacak muhtemel riskler, bizi 100 bine doğru götürebilir” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...