Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Petrol yükseldi mazota zam! 26 ayın zirvesinde...

Düzenleyen:
Petrol yükseldi mazota zam! 26 ayın zirvesinde...

Ekonomi Haberleri

Brent petrolün varil fiyatı, Irak Kürt Bölgesel Yöntemi referandumu kaynaklı kaygılar ve Kuzey Kore’den gelen açıklamaların ardından sert yükseldi ve 59 dolara yaklaştı.

Böylece fiyatlar, son 26 ayın en yüksek seviyesine de ulaştı. Etrafı kara parçası ile çevrili Irak’ın Kürt bölgesi, Türkiye’nin Akdeniz kıyısındaki Ceyhan limanına ulaşan boru hattı yoluyla, günlük 700 bin varile kadar petrol ihraç edebiliyor. Uzmanlar, “Jeopolitik meseleler devam etme eğilimi gösterirse, fiyatların uzun süre yüksek kalmasına sebep olabilir” diyor. Bu arada ‘brent’te yaşanan yükseliş, içeride akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansıdı. Motorine 13 kuruş zam geldi. İstanbul’da litre fiyatı 4,63 TL’den 4,76 TL’ye çıktı. TESK Başkanı Bendevi Palandöken, motorine bu ay ikinci zammın geldiğini, bu durumun enflasyonu da artıracağını söyledi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...