Bakan Albayrak: Maşa gençlik istemiyoruz

Düzenleyen:
Bakan Albayrak: Maşa gençlik istemiyoruz

POLİTİKA Haberleri

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Cezeri Yeşil Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin açılış törenine katıldı.

Okulun Türkiye'nin ilk yenilenebilir enerji lisesi olduğuna işaret eden  Albayrak “Yıllık 23,6 kilovatsaat enerji tüketecek. Yüzde 80 enerji verimliliği demek" dedi. Okulun isminin sibernetik alanında çığır açan buluşlarıyla bilinen El-Cezeri'den geldiğini ifade eden Albayrak, şunları söyledi: Bugün başta Avrupa olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde genç nüfus hızla azalıyor. Türkiye’nin en büyük itici gücü, nüfusun yarısını oluşturan 30’un altındaki gençler. Türkiye’yi 2053-2071 hedeflerine sadece okul sıralarında alınan eğitimle yetinmeyen sorgulayan idealist bir gençlik taşıyacak. Bir elinde taş bir elinde sopa ile ülkesini karanlığa çekmek isteyen dış güçlere maşa olmuş bir gençlik istemiyoruz.  Bu okulumuzda başarılı olan tüm kardeşlerimize lise sonrası istihdam, yurtiçi ve yurtdışında master ve doktora süreçleri boyunca her türlü desteği, her iki bakanlık olarak vermek için söz veriyoruz. 
Millî Eğitim Bakanı Yılmaz ise mesleki eğitime verilen desteğe değinerek “Bakanlığımızın bütçesi yaklaşık 85 milyar lira. Bu bütçenin içerisinde 13 milyardan fazlasını mesleki eğitime ayırıyoruz” ifadelerini kullandı. ANKARA

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...