Erdoğan'dan Barzani'ye: İsrail bayrakları seni kurtaramaz

Düzenleyen:
Erdoğan'dan Barzani'ye: İsrail bayrakları seni kurtaramaz

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Irak’taki referanduma tek desteğin İsrail’den geldiğini belirterek, “Daha sandıklar açılmadan kutlamayı PKK’lılar yapıyorsa orada masumiyet de meşruiyet de yoktur. Bugün seni kışkırtanlar yarın çekip gidecekler. Vanayı kapattığımızda İsrail size, neyi, nasıl gönderecek. İsrail bayraklarının orada dalgalanması sizi kurtarmaz.” dedi.

Erdoğan, Beştepe’de düzenlenen “2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni”nde yaptığı konuşmada, dünyanın İsrail’den ibaret olmadığını belirterek, “Kosova’yı 114 ülke kabul etti ama hâlâ Kosova dünyada maalesef devlet olamadı. Ey Kuzey Irak, sen bir İsrail’le neyi elde edeceksin? Bunlar siyaseti de bilmiyorlar. Devlet nasıl olunur, bundan da bihaberler. Ama sadece ‘Biz yaptık oldu’ demekle olacağını zannediyorlar. Olmayacak, olamaz zaten.

Şimdi biz yaptırımlarımızı uygulamaya başladığımız andan itibaren zaten ortada kalacaksın. Bir vanayı kapadığımız anda iş bitti. Bütün geliri ortadan kalkıyor. Tırlar Kuzey Irak’a çalışmadığı anda bunlar yiyecek, giyecek bulamayacaklar. Öyle bir duruma gelecekler. Niye? Mecburuz, yaptırım. O zaman bunlara İsrail, nereden, neyi, nasıl gönderecek? Buyursun göndersin” diye konuştu.

Erdoğan, bu tür girişimlerde devlet kuracaklarını sananların birilerinin oyuncağı olacaklarını, işleri bitince de kaldırılıp bir köşeye atılacaklarını unutmaması gerektiğini bildirdi. Erdoğan “Bugün sizi kışkırtanlar yarın çekip gidecekler. Unutmayın. Ama bizler inşallah binlerce yıl birlikte yaşamaya devam edeceğiz. Bugünün hırsı için yarınlarınızı heba etmeyin. İsrail bayraklarının orada dalgalanması sizi kurtarmaz, bunu bilesiniz. Ülkemizi Suriye’de oyaladıklarını, dolayısıyla Irak’la ilgilenemeyeceğini sananlar, bizim en zor zamanımızda dahi gerektiğinde yedi düvelle mücadele edebilecek gücümüzün olduğunu unutmasınlar” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin, durumu değerlendirip ona göre hareket edeceğini belirten Erdoğan, “Açıkçası biz son ana kadar Barzani’nin böyle yanlışa düşeceğine ihtimal vermiyorduk. Demek yanılmışız. İlişkilerimizin tarihteki en iyi seviyesinde olduğu bir dönemde, önceden hiçbir danışma ve görüşme yapılmadan alınan bu karar, açıkçası ülkemize ihanettir. Sen orada huzur içinde yaşıyordun. Bir eyalet devleti olarak bunu sürdürüyordun. Aynı şekilde sürdür. Ne gerek var bu tür yollara girmene” ifadelerini kullandı.
Konuşmasında Almanya’daki seçimlere de değinen Erdoğan şunları kaydetti: “Sonuç ortada... Şimdi hükûmet kuramayacaklar, bak göreceksiniz. En az birkaç aylarını alır. Hollanda saldırdı, saldırdı hâlâ hükûmet kuramıyor. Niye? Dürüst siyaset, dürüst politika... Zannediyorlar ki biz Türkiye’ye vurursak çok puan alırız. İşte alamıyorsunuz ve alamayacaksınız da ve kaybedeceksiniz.”

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...