Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türk sinemasının ustalarına mükâfat

Düzenleyen:
Türk sinemasının  ustalarına mükâfat

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Türk sinemasının usta isimleri Temel Gürsu, Hümeyra, Şemsi İnkaya ve Prof. Dr. Sami Şekeroğlu, 24’üncü Uluslararası Adana Film Festivali’nde unutulmadı.

Festival faaliyetleri çervesinde 4 isime, onur ödülü verildi. Sanatçılardan Temel Gürsu, mükâfat almaktan gurur duyduğunu belirterek, gözyaşlarına engel olamadı. Rahatsızlığı dolayısıyla ödülünü sahnenin aşağısında alan Türkiye’nin ilk sinema profesörü 80 yaşındaki Sami Şekeroğlu da, Adana Film Festivali’nin 1969’da ilkini ve 2’ncisini kendisinin hazırladığını söyledi. Törende ayrıca bu sene ilki verilen Vizyon Sahibi Yönetmen Ödülü de Nijerya asıllı Amerikalı yönetmen Andrew Dosunmu’ya takdim edildi. Ödül törenin ardından sahneye gelen usta sanatçılar, davetliler tarafından ayakta alkışlandı. Önceki gece bir Adana’da düzenlelen ödül töreninde, konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, sinemacıları, ressamları, seramik sanatçılarını ve tiyatrocuları Sinema Kültür Sanat Kasabası’nda halk ile buluşturduklarını söyledi. Sözlü, “Kolektif bir şekilde de Türk sanatını, Türk sanatçısını yüceltmek konusunda bir zeminde buluşalım” dedi. 

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...