Bakan Kurtulmuş'tan müjde! İstanbul’da kültür havzası oluşturulacak

Düzenleyen:
Bakan Kurtulmuş'tan müjde! İstanbul’da kültür havzası oluşturulacak

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, önümüzdeki yıllarda hayata geçirilecek yeni kültür projelerini açıkladı.

Damla Peker ANTALYA 

Antalya’da gazetecilerle bir araya gelen Bakan Kurtulmuş, İstanbul’da Süleymaniye’den Topkapı’ya kadar uzanan tarihî Fransız Hapishanesi ile köşkleri de içine alan bölgede yeni bir “kültür havzası” oluşturmayı planladıklarının müjdesini verdi. Bakan Kurtulmuş “Orada trafiği yer altına alıp, bölgeyi büyük bir tarihî alan hâline dönüştürmemiz lazım. O köşklerin hepsini röleve çalışmalarıyla ihya etmek gerekiyor. Fransız Hapishanesi de onun için önemli. O ada tamamen kültür havzası hâline dönüşebilir” diye konuştu.  

AKM 2019’A YETİŞECEK 

Numan Kurtulmuş, Atatürk Kültür Merkezinin (AKM) yapımı için de ilk defa tarih verdi. Kurtulmuş “Yeni AKM binasını 2019’a yetiştireceğiz, lansmanı da ekim ayında yapılacak” dedi. Kuleli’nin müze olması için girişimlere devam ettiklerini de vurgulayan Kurtulmuş, Kuleli arazisinde Millî Savunma Bakanlığı ile yaşandığı iddia edilen arazi anlaşmazlığı ile ilgili olarak da “Tartışma yok. Şu anda Millî Savunma Bakanlığına ait tabii orası. Siyasi irade nasıl tecelli ederse öyle olur” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...