Kartal'dan Leipzig'e iki pençe

Düzenleyen:
Kartal'dan Leipzig'e iki pençe

SPOR Haberleri

Ligde derbi travması yaşayan siyah-beyazlı takım Alman ekibi önünde bambaşka bir kimliğe büründü. Önce Babel sonra da Talisca ağları havalandırdı. Temsilcimiz Porto’nun da kazanmasıyla 2. tur için büyük bir avantaj yakaladı.

Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk maçında deplasmanda Porto’yu dize getiren Beşiktaş, sahasında oynadığı ikinci hafta karşılaşmasında da Almanya’nın yükselen değeri Red Bull Leipzig’i 2-0 mağlup etti ve gruptan çıkma yolunu yarıladı. Taraftarının muhteşem desteğiyle maçın hiçbir bölümünde geri adım atmayan ve yaş ortalaması 23 olan rakibine karşı temposunu düşürmeyen siyah-beyazlı takımı zafere taşıyan goller Babel ve Talisca’dan geldi. Maça atak bir futbolla başlayan temsilcimiz ilk dakikadan itibaren Leipzig kalesini baskı altına aldı. Öne geçmek için 11 dakika bekleyen Şenol Güneş’in takımına avantajı getiren ilk golü kaydeden isim ise Babel oldu. Cenk’in sol kanattan getirdiği topu ceza sahası içinde tek vuruşla filelere yollayan Hollandalı, kritik gollerine bir yenisini daha ekledi: 1-0. 
 
Elektrikler gitti Leipzig duruldu
 
Leipzig’in sezon sonunda 48 milyon sterline Liverpool’a yolcu edeceği Naby Keita’nın 15’te sarı kart görmesi Leipzig’in orta alanda topa yaptığı baskının şiddetini azaltırken, golcü Timo Werner’in 32’de oyundan çıkması da temsilcimize nefes aldırdı. Beşiktaş’ı rahatlatan gol ise ilk yarının son bölümünde geldi. Quaresma’nın 42’de sağ kanattan yaptığı ortayı kafayla ağlara gönderen Talisca ilk yarının skorunu belirledi: 2-0. İkinci yarıda Kevin Kampl’ın oyuna dahil olmasıyla orta sahada üstünlüğü ele alan Leipzig önemli fırsatlar yakaladı. Sabitzer ile 52 ve 58’de pozisyonlar bulan Alman ekibi Fabri’ye takılırken, 60’ta ışıklandırma sistemindeki problem sebebiyle oyunun durması temponun da düşmesini sağladı. Maçın yeniden başlamasının ardından hızı kesilen Leipzig, 82’de bir kez daha Sabitzer ile gole yaklaştı ancak Fabri’yi geçen top bu defa da direğe takılınca Beşiktaş sahadan 2-0’lık galibiyet ve altın değerinde üç puanla ayrıldı.
 
Tarihe geçti
 
Beşiktaş Leipzig zaferiyle gruptan çıkma yolunda büyük avantaj elde ederken birçok ilkleri başardı. İşte o ilkler:
- Beşiktaş Devler Ligi platformunda Türk takımları içinde ilk iki grup maçını kazanan ve 6 puan alan ilk ekip oldu.
- Siyah-beyazlılar, Avrupa Kupalarında ilk defa bir Alman takımına karşı galip geldi. 
- Kartal Türk takımları içinde Antalyaspor’dan sonra bir Alman ekibini evinde yenen ikinci takım oldu. (Antalyaspor Werder Bremen’i 2-0 mağlup etmişti)
- Bu zafer Vodafone Park’ta ilk Şampiyonlar Ligi galibiyeti. Kartal geçen sezon iç sahada oynanan maçlarda üç beraberlik almıştı.
- Şenol Güneş kariyeri boyunca Şampiyonlar Ligi gruplarında ilk defa iç saha maçında galibiyet yaşadı. 
 
Yarış daha bitmedi
 
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Leipzig maçı sonrasında değerlendirmelerde bulundu. Özellikle ilk yarıda oynadıkları iyi futbolla kazandıklarını söyleyen Güneş, “Denk bir grupta oynuyoruz. Rakibimiz genç ve dinamik bir takımdı. Porto maçından sonra kendi sahamızda kazanmamız önemliydi. Golden sonra biraz daha geriye çekildik ama sonrasında ikinci golü bulmamız iyi oldu. Bütün oyuncularım çok yoruldu. Hatta sonlara doğru oyunculara oksijen gitmemeye başladı. Avantajlıyız ama henüz gruptan çıkmadık. Monaco’nun sahasında kaybetmesi yarışın bittiği anlamına gelmez. Böyle devam etmeliyiz. O iki maçtan birer beraberlik alırsak avantajı elde ederiz” dedi. Güneş seyirci atmosferiyle ilgili olarak da, “Bu statta ambiyans çok başka. Bu stattan dolayı başkan ve yönetime teşekkür ediyorum. Seyirciler aile havasında buraya geliyor. Takıma çok katkı yaptılar. Saha kenarında zaman zaman ben de sesten rahatsız oldum. Leipzigli oyuncu Werner de sesten rahatsız olduğu için oyundan çıktı” dedi. Güneş bu maçı geride bıraktıklarını ve Trabzonspor maçına odaklanacaklarını da sözlerine ekledi. 
 
3-4 gol atabilirdik
 
Oğuzhan Özyakup maçın ardından, “Rakip bana göre atmosferden çok etkilendi. Özellikle ilk 20 dakikada. Forvetleri bayağı bir ses olduğu için oyundan çıkmak istedi. 1-0 öne geçtiğimizde kendimizi bir tık geriye aldık. Biraz daha dikkatli oynasaydık 3 veya 4’ü bile bulabilirdik” açıklaması yaptı.
 
Cenk: Çok çalıştım
 
Beşiktaş’ın yıldız golcüsü Cenk Tosun, “İkinci maçımızı da kazanmayı bildik. Hazırlanmak için çok vakit yoktu. İkinci devre gücümüz düştü. İlk yarıda baskılı oynadık. Liderliği elimizde tuttuğumuz için mutluyuz. Çok koştum, çok çalıştım. Galip geldiğimiz için çok sevinçliyim” sözlerini kullandı. 
 
Medel yine sağ bek
 
Beşiktaş’ta Gökhan Gönül’ün sakatlığının ardından Andreas Beck’in de takımdan ayrılmasıyla sağ bek Adriano-Medel ikilisine teslim edildi. Şenol Güneş Adriano’nun sakatlığı geçmeyince Şilili futbolcuyu F.Bahçe derbisinden sonra dün de Leipzig önünde sağ bekte kullandı.
 
Quaresma asistle kutladı
 
Beşiktaş’ın Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma dün 34 yaşına girdi. Yıldız oyuncunun doğum günü siyah-beyazlı ekibin resmi twitter hesabından, “İyi ki doğdun Ricardo Quaresma. Nice mutlu yıllara” denilerek kutlandı. Anlamlı gününü Talisca’ya asistiyle taçlandıran Portekizli yıldız için Şampiyonlar Ligi’nin resmi twitter hesabından da, “Büyülü ayakları sayesinde Harry Potter lakabı alan adam” yazıldı.
 
Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...