Burnuna soktuğu oyuncak 40 yıl sonra ciğerinden çıktı

Düzenleyen:
Burnuna soktuğu oyuncak 40 yıl sonra ciğerinden çıktı

YAŞAM Haberleri

İngiltere'de doktorlar, öksürme şikayetiyle hastaneye başvuran hastanın ciğerlerinden oyuncak trafik konisi çıkardı.

İngiltere'de yaşayan 47 yaşındaki hasta, 1 yılı geçkin süredir öksürük sorunu yaşıyordu. Bunun üzerine hastanede çekilen röntgen sonuçlarında, uzun süredir sigara içen hastanın ciğerinde bir tümör olduğundan şüphelendi.

YILLARCA HİÇBİR SORUN YAŞAMADI
Tümörü çıkarmak için yapılan ameliyatta doktorlar tümör yerine oyuncak bir trafik konisi çıkardı. British Medical Journal'da yayınlanan araştırmada hastanın yıllarca hiçbir sağlık sorunu yaşamadığı, sadece son zamanlarda öksürmeye başladığı belirtildi.

BBC Türkçe'nin haberine göre, doktorlara göre bu cismi erken yaşta yutması nedeniyle gelişmekte olan ciğerleri  buna uyum sağladı.

BURNUNA SOKUYORMUŞ
47 yaşındaki hasta, çocukken oynadığı bu oyuncaklarla oynarken onları burnuna soktuğunu hatırladığını aktardı.

EŞİNE RASTLANMAMIŞ BİR DURUM
Uzmanlara göre, çocukların ciğerlerine oyuncakların kaçması olağan dışı bir durum değil. Fakat oyuncaktan kaynaklanan semptomların bu kadar uzun süre sonra ortaya çıkması eşine rastlanmamış bir durum.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...