Alman firmaların ihracat beklentisi toparlandı

Düzenleyen:
Alman firmaların ihracat beklentisi toparlandı

Ekonomi Haberleri

Ifo İhracat Beklenti Endeksi, eylülde 18,7 puana yükseldi

Almanya'da geçen ay gerileyen Ifo İhracat Beklenti Endeksi, eylülde hafif toparlanarak 18,7 puana çıktı.

Merkezi Almanya’nın Münih kentinde bulunan Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo), ülke için eylül ayı ihracat beklentileri anketinin sonuçlarını yayımladı.

Ifo Başkanı Clemens Fuest, ankete ilişkin yaptığı değerlendirmede, Almanya'da ağustos ayında 18,2 puan olan İhracat Beklenti Endeksi'nin eylülde 18,7 puana çıktığını bildirdi. 

Güçlü avronun, ihracatçıların havasını bozmayı başaramadığını ifade eden Fuest, Avro Bölgesi’nin Almanya'nın ihracatının temel sürücüsü olmaya devam ettiğini kaydetti.

''AÇIK BİR GERİLEME YAŞAYAN TEK SEKTÖR OTOMOBİL ÜRETİMİ OLDU''

Clemens Fuest, ihracat beklentilerinin Alman imalatının önemli alanlarının neredeyse hepsinde geliştiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Metal üretim ve işleme şirketleri, uluslararası ticaret faaliyetlerini önemli ölçüde geliştirmeyi bekliyor. Cam ve seramik sektöründe ise gösterge yeni bir rekor kırdı. Açık bir gerileme yaşayan tek sektör, anket katılımcılarının şu anda yüksek ihracat şansı görmediği otomobil üretimi oldu."
Temmuzda 20,7 olan Ifo İhracat Beklenti Endeksi, geçen ay 18,2’ye gerilemişti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...