Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

MEB Müsteşarı Tekin: Liseye geçişte merkezi sınav olmayacak

Düzenleyen:
MEB Müsteşarı Tekin: Liseye geçişte merkezi sınav olmayacak

EĞİTİM Haberleri

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Tekin, TEOG sisteminin yerine üzerinde çalışılan modele ilişkin, "Ana felsefesi liseye geçişte herhangi bir merkezi sınavın olmadığı, çocukların daha çok yeteneklerine, ilgilerine göre liselere yerleştirildiği bir model" açıklaması yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin,  bir otelde düzenlenen "Eğitim Altyapısının Güçlendirilmesi"  ve "Kriz Zamanlarında Herkes İçin Eğitim I ve II" projeleri ulusal açılış  toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.   TEOG sisteminin yerine gelecek modelle ilgili soru üzerine Tekin,  2013'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde,  "Ortaokullardan liseye geçişte sınavsız bir modele yavaş yavaş evrilmemiz  gerekiyor. Bununla ilgili tedbirlerinizi alın. talimatını verdiğini söyledi.

  O tarihte liseye geçişte sınavı ortadan kaldıran bir algıyla bugün  TEOG diye tartışılan modeli ürettiklerini anlatan Tekin, "Aslında TEOG denilen  sistem, çocuklarımızı ortaokul ortalamalarına göre liseye yerleştirme modeliydi.  Fakat kamuoyunda önceki alışkanlıkların da etkisiyle bu bir merkezi sınav edasına  büründü. Fakat biz bu esnada zaten ortaokullardan liselere, sınavsız geçişle  ilgili değişik modeller üretmiştik. Şu anda da elimizde bu modellere ilişkin  alternatifler var." diye konuştu.

  Bu modellerden bir kısmını Başbakan Binali Yıldırım'ın katıldığı bir  televizyon programında açıkladığını anımsatan Tekin, şunları kaydetti:  "Onların da içerisinde bulunduğu ama ana çerçevesi ortaokullardan  liseye geçişte herhangi bir merkezi sınavın olmadığı, çocuklarımızın sınav  baskısını, stresini hissetmeden liselere yerleştirildiği bir model ana felsefesi  olan alternatifler var. Biz bunları hem Bakanlar Kurulumuzda hem de Sayın  Cumhurbaşkanımızla paylaştıktan sonra detaylarını da kamuoyuna sunup süreci  başlatmış olacağız."

  Soru üzerine, Başbakan Yıldırım'ın açıkladığı modellerin değişik  türevlerinin bulunduğunu belirten Tekin, "Onlar üzerinden üretilmiş değişik  varyasyonlar..." ifadesini kullandı. Bakanlar Kurulunda sunum yapmak üzere hazır olduklarını dile getiren  Tekin, "Bakanlar Kurulumuza, Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız böyle bir şey  için bizi davet ederlerse, bize böyle bir talimat verirlerse biz de o tarihte  sunumumuzu yapabiliriz" dedi. Gazetecilerin "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün adrese dayalı sistemle  ilgili mesajları oldu." ifadesi üzerine Tekin, "Kamuoyunda tartışılan, fikir  beyan edilen her türlü modelin içinde yer aldığı bir alternatif. Ana felsefesi,  liseye geçişte herhangi bir merkezi sınavın olmadığı, çocukların daha çok  yeteneklerine, ilgilerine göre liselere yerleştirildiği bir model."  değerlendirmesinde bulundu.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...