Yakıttaki fiyat artışı, enflasyonun 3 katı

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Yakıttaki fiyat artışı, enflasyonun 3 katı

Ekonomi Haberleri  / AA

Geçen ay mazot, LPG ve benzin fiyatlarındaki artışlar enflasyonun yaklaşık 3 katına ulaştı.

Mazot, LPG ve benzinfiyatlarında nbsp;yaşanan artışlar haziran ayı enflasyonun yaklaşık 3 katına ulaştı. nbsp;Enflasyon artışı haziran ayında hem beklentilerin hem de önceki nbsp;yılların aynı ayındaki gerçekleşmelerin üzerinde oldu. Türkiye İstatistik Kurumu nbsp;(TÜİK) haziran ayı enflasyonunu 0,76 olarak açıkladı. Beklentilerin üzerindeki bu nbsp;enflasyon oranı bazı madde fiyatları açısından daha da yüksek düzeylere ulaştı. nbsp;Geçen ay madde bazında fiyatı en fazla artan ürünler arasında yakıt nbsp;türleri dikkati çekti. Öyle ki mazot, LPG ve benzin fiyatlarındaki artışlar nbsp;enflasyonun yaklaşık 3 katını buldu. nbsp;Mazot, LPG ve benzin fiyatlarında geçen ay yaşanan artışlar yaz nbsp;aylarıyla birlikte yakıt tüketiminin de arttığı dikkate alındığında aile nbsp;bütçesine ciddi bir yük getirirken, yükselen fiyatlar araç sahiplerini üzdü. nbsp;Yakıt türleri içinde geçen ay en yüksek fiyat artışı mazotta nbsp;gerçekleşti. Mazotun litre fiyatı haziran ayında yüzde 2,39 arttı. nbsp;Yakıtlar içerisinde ikinci yüksek fiyat artışı ise LPG'de gerçekleşti. nbsp;Aracında LPG kullanmayı tercih edenlerin 1 litre LPG için ödediği bedel geçen ay nbsp;yüzde 2,31 artış kaydetti.
Benzin fiyatları da enflasyonun üzerinde arttı. Benzinin litre fiyatı nbsp;geçen ay yüzde 2,05'lik artışla enflasyonu geride bıraktı.
Yakıt fiyatlarındaki artışla mayıs ayında 4,64 lira olan benzinin nbsp;litresi 4,73 liraya çıktı. LPG'nin mayıs ayında 2,40 lira olan litre fiyatı geçen nbsp;ay 2,45'e yükseldi. Mazotun litre fiyatı ise mayıs ayında 4,15 lira iken haziran nbsp;ayında 4,25 lira oldu.
Yakıt Türleri Haziran ayındaki fiyat değişim oranı (yüzde) nbsp;
Mazot 2,39 nbsp;
LPG 2,31 nbsp;
Benzin 2,05 nbsp;
Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...