Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye ile ilişkimiz şahıslara bağlı değil

/ Kaynak: AA
Türkiye ile ilişkimiz şahıslara bağlı değil

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdulati, devletler arası ilişkilerin şahıslar üzerine bina edilmediğini, Türkiye ile ilişkilerin daha derinleşmesini ümit ettiğini söyledi.

Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bedir Abdulati, yaptığı açıklamada, ordunun yönetime el koymasının ardından Mısır'ın Körfez ülkeleriyle ilişkilerinde artış, Türkiye ile ilişkilerinde düşüş beklendiğine dair medyada yer alan haberlerle ilgili "Devletler arası ilişkiler şahıslar üzerine bina edilmez, ortak fayda ve saygı üzerine kurulur. Türkiye bölgesel düzeyde büyük bir devlet. Mısır da öyle. Türkiye ile tüm sektörlerde ilişkilerimizin gelişmesi, iki ülke için de yararlı olacaktır" ifadelerini kullandı.Bedir, Mısır ordusunun yönetime el koyması ve Muhammed Mursi'nin görevine son vermesinin ardından yaşanan gelişmeleri Türkiye'deki yetkililere açıklamak için çaba sarfettiğini belirtti.

Sözcü Bedir, "Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Amr, ülkede yaşanan gelişmeleri anlatmak üzere Türk mevkidaşı Ahmet Davutoğlu ile uzun görüşmeler yaptı. Görüşmeleri sırasında Amr, ülkede yaşananların askeri darbe olmadığını, Mursi yanlıları ve karşıtları arasında çatışma çıkmasını önlemek amacıyla kamuoyunun taleplerine cevap vermek olduğunu vurguladı. Bunun yanında Mısır'ın Ankara Büyükelçisi Abdurrahman Salah, Türk yetkililerle görüştü. Mısır'da da Dışişleri Bakanı Amr, başta Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı olmak üzere Türk yetkililerle görüştü" dedi. Bedir, Mısır'ın son dönemde iki ülke ilişkilerindeki atılımların ve ilerlemenin devam etmesinden yana olduğunu vurguladı.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...