Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Enerjide dev hamle! İkinci FSRU yola çıkıyor

Düzenleyen:
Enerjide dev hamle! İkinci FSRU yola çıkıyor

Ekonomi Haberleri

Enerjide arz güvenliği için dev bir adım daha atılıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı çok önemli bir projeyi daha hayata geçiriyor. İkinci FSRU yola çıkıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın müjdesini verdiği yüzer sıvılaştırılmış doğalgaz terminali için imzalar atıldı. Terminal Kasım'da Akdeniz'de devreye alınacak.

Enerjide atağa kalkan Türkiye, çok önemli bir projeye daha imza atıyor. Milli enerji ve maden politikası kapsamında Türkiye'nin doğalgaz arz güvenliğini garanti altına almak isteyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ikinci FSRU'yu hizmete almaya hazırlanıyor.

BERAT ALBAYRAK: KAPASİTEMİZİ ÇOK DAHA İLERİ BİR SEVİYEYE ÇIKARACAĞIZ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, FSRU tesislerinin Türkiye için önemini, "LNG kapasitemizi geliştirmek için çok önemli adımlar atmaya başladık. Önümüzdeki dönemde küresel LNG piyasası artacak yeni arzlarla farklı bir seviyeye gelecek. Bu, rekabet noktasında maliyet açısından çok önemli gelişmeleri de beraberinde getiriyor. 2 FSRU projesini hayata geçirerek, kapasitemizi çok daha ileri bir seviyeye çıkaracağız" ifadeleri ile vurgulamıştı.

İKİNCİ FSRU KASIM'DA DEVREDE

Geçtiğimiz yılın sonunda Türkiye'nin FSRU'yu projesini hayata geçiren Bakanlık şimdi de ikincisi için harekete geçti. Japon MOL firması ile yapılan görüşmeler sonucunda BOTAŞ, kiralama anlaşmasını imzaladı.

TÜRKİYE'NİN TÜKETTİĞİ GAZ MİKTARI DA HER YIL ARTIYOR

Dev yüzer terminal kasım ayında faaliyete başlayacak. Yüzer LNG terminali, FSRU arz güvenliği için büyük önem taşıyor. Türkiye'nin büyümesine ve doğalgaz kullanımının genişlemesine bağlı olarak Türkiye'nin tükettiği gaz miktarı da her yıl artıyor.

KAYNAK ÇEŞİTLİLİĞİ SAĞLAMIŞ OLACAK

Tüm sisteme gaz basma kapasitesi için her yıl belli miktarda artış ihtiyacı hisseden Türkiye, ikinci FSRU terminali ile hem talebi kolayca karşılayacak hem de dünyada hızla yükselen LNG piyasasının avantajları ile kaynak çeşitliliği sağlamış olacak.Türkiye'nin ikinci FSRU terminali olacak 345 m boyundaki dev gemi, toplamda 263 bin m³'lük yüksek LNG depolama kapasitesi nedeniyle tercih edildi.

GAZI HER AN HAZIR TUTABİLDİĞİ ANLAMINA GELİYOR

Bu kapasite gemi tam dolu olduğunda 167 milyon metreküp gazı her an hazır tutabildiği anlamına geliyor. Tesis Türkiye'nin doğalgaz sistemine günlük 21 milyon merreküpe kadar gaz basabilecek.İlki geçtiğimiz yıl İzmir Aliağa'da devreye alınan terminalden sonra bu kez Akdeniz bölgesinde devreye alınacak terminal ile kaynak ülke ya da sistemdeki sorunlardan kaynaklı doğalgaz arz riskleri de elemine edilmiş olacak.2015 yılında 34 milyon metreküp olan günlük LNG'den gazlaştırma kapasitesinin ikinci FSRU ile 117 milyon m³'e çıkarılması hedefleniyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...