Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ITC'den Kerkük'te 'Türkmen Koruma Birlikleri'

Düzenleyen:
ITC'den Kerkük'te 'Türkmen Koruma Birlikleri'

GÜNDEM Haberleri

Irak Türkmen Cephesi (ITC), Kerkük kentindeki güvenliğin sağlanması için "Türkmen Koruma Birlikleri" isimli birliğin kurulacağını belirtti.

ITC Başkanı Erşet Salihi, dün gece kimliği henüz belirlenemeyen kişilerin roketatarlı saldırısına uğrayan ITC bünyesindeki Türkmen Esnaflar Birliği'ne getçekleştirdiği ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, "Kerkük polisinin kent güvenliğini sağlamakta yetersiz kalmasından dolayı Türkmen mahalleleri ve ITC bürolarının hemen hergün saldırılara maruz kaldığını" söyledi.

Saldırıların özellikle gayrimeşru referandum sonrasında arttığına işaret eden Salihi, "Türkmen mahalleleri ve ITC bürolarının korunması için Türkmen Koruma Birlikleri oluşturulacak." dedi.

ITC'den Kerkük'te

"BAĞDAT DIŞINDA BİR YERDEN TAKVİYE İSTEMİYORUZ"
Merkezi hükümete bağlı bir kent durumundaki "Kerkük'ü koruma sorumluluğunun Bağdat'ta" olduğunu vurgulayan Salihi, ''Kerkük'e, Bağdat'ın dışında hiçbir yerden takviye güç gelmesini istemiyoruz. Buraya gelen güçler kentte sorun oluşturuyor.'' diye konuştu.

Bağdat yönetiminin Kerkük'te zayıflamasından dolayı kentte PKK gibi terör örgütü unsurlarının artmaya başladığına dikkati çeken Salihi, "ITC ile Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) arasında her ne kadar siyasi anlamda anlaşmazlık olsa da Kerkük'te nüfuz çoğunluğu olan KYB'nin, kentteki PKK varlığına son verme imkânı olduğuna inandıklarını" ifade etti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...