Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çöpler yeraltına iniyor

/ Kaynak: AA
Çöpler yeraltına iniyor

YAŞAM Haberleri  / AA

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, çöp konteynerlerinin yeraltına alınmasını için belediyelerce hazırlanan projenin yüzde 45'ini karşılayacak.

nbsp;Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, sokaklarda görüntü kirliliği oluşturan ve hijyenik olmayan çöp yığınlarının oluşmasını önlemek için çöp konteynerlerinin yeraltına alınmasına maddi destek sağlayacak. Konuyla ilgili belediyelerden proje isteyen Bakanlık, onayladığı projelerin yüzde 45'ini karşılayacak. Çevre Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Baş, AA muhabirine yaptığı açıklamada "Çöplerin toplanması da daha kolay olacak. İnsanlar günün her saati çöplerini rahatlıkla atabilecekler" dedi. Çevreci Sokak Projesi ile insanların gönül rahatlığıyla gezip, dinlenebilecekleri, alışverişlerini yapabilecekleri sokakların oluşturulmasını hedeflediklerini ifade eden Baş, şunları kaydetti: "Belediyeler bu projelerde kilit öneme sahip. Bakanlık olarak biz belediyeleri destekleyeceğiz. Onlar Çevreci Sokak Projesi çerçevesinde kendi sokaklarında yapacakları ya da yapmak istedikleri projeleri Bakanlığımıza sunacaklar. Projeleri inceleyeceğiz ve belediyelere maddi ve manevi her türlü desteği sağlayacağız. Böylece hem belediyeler gelişecek hem de halkımızın daha temiz ve güzel bir çevre de yaşamasını sağlayacağız."

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...