Gazzeli Yusuf, Guinness'e aday

Düzenleyen:
Gazzeli Yusuf, Guinness'e aday

YAŞAM Haberleri

Gazze’de yaptığı cimnastik hareketleriyle yeteneğini her gün biraz daha geliştirmek için gayret sarf eden 12 yaşındaki Yusuf el-Behtini, esnekliğiyle görenleri şaşkına çeviriyor.

Büyük köprü duruşu hâlinde 14 saniyede 20 metre yürüyebilen Behtini, Guinness Rekorlar Kitabında aynı mesafeyi 17 saniyede geçen kişiyi geride bırakıyor. Behtini, “Yeteneğimi 2 yıl önce keşfettim. O zamandan bu yana da Guinness Rekorlar Kitabına girebilmek için bu kabiliyetimi geliştirmeye çabaladım, çok çalıştım. Bütün dünya Gazze’nin yeteneklerle dolu olduğunu bilsin diye uluslararası yarışmalara katılmak istiyorum” dedi. Küçük Yusuf, sınır kapısından geçebilirlerse Ürdün’de elemelere katılacak. İsrail’in yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi’nden ancak Mısır’ın izniyle Refah Sınır Kapısı’ndan yurt dışına çıkılabiliyor.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...