2020'de kişi başı gelir hedefi 13 bin dolar

Düzenleyen:
2020'de kişi başı gelir hedefi 13 bin dolar

Ekonomi Haberleri

2018-2020 yılları Türkiye yüzde 5,5 büyüyecek, millî gelir 13 bin dolar olacak. Enflasyon gerileyecek, işsizlik tek haneye düşecek.

Hükûmet, hazırladığı Orta Vadeli Program (OVP) ile Türkiye’nin büyümesine ve halkın refah düzeyini artırmaya yönelik adımlar atacak. 2018-2020 yılları arasına kapsayan program kapsamında Türkiye’nin 13 bin dolar millî gelir ile orta gelir grubunda üst orta gelir grubu ülkeleri arasına girmesi sağlanacak. Orta Vadile Program’da Türkiye’nin büyüme, enflasyon, işsizlik ve cari açık hedeflerine yer verildiğni belirten Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Küresel ekonomi 2017’de tekrar hızlandı ve muhtemelen yüzde 3.5 civarında olacak. Göstergeler büyümenin bir miktar daha hızlanabileceğini gösteriyor. Avro bölgesinde iktisadi faaliyet güçleniyor. Bu, ülkemizin ticareti için olumlu bir sinyal 2017 yılında sanayi üretimi ve yatırımlarındaki artışta bir toparlanma gözlemliyoruz ve ortalama yüzde 3,9 ticaret hacmi artışı olacağını tahmin ediyoruz. Petrolün 55-60 dolar civarında seyredeceği varsayılıyor” dedi. OVP’de yıl sonu enflasyonunun yüzde 9,5 olarak öngörüldüğünü söyleyen Şimşek “2017 yılına ilişkin göstergeler yıl genelinde yüzde 5,5 seviyesinde büyüme oranının yakalanabileceğine işaret etmektedir. Yeni Orta Vadeli Program (2018-2020) döneminde de uygulayacağımız reformlar sayesinde daha dengeli, sürdürülebilir ve kapsayıcılığını artırdığımız bir büyüme politikası hedefliyoruz. Bu yıl ve önümüzdeki 3 yıl büyüme hedefi yüzde 5,5 düzeyinde olacaktır. Program dönemi sonunda (2020 sonu) kişi başı gelirin 13 bin doları aşacağını umuyoruz. 2019 itibarıyla işsizliğin yeniden tek haneye düşmesini bekliyoruz. Enflasyonun yıl sonunda yüzde 9,5 olmasını tahmin ediyoruz. 2020 yılında cari açığın millî gelire oranının yüzde 3,9’a gerileyeceğini tahmin ediyoruz. Kamu kesimi borçlanma gelirinin millî gelire oranının da yüzde 1,3’e gerilemesini bekliyoruz” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...