Tüfenkçi: Habur’a alternatif kapı için çalışıyoruz

Düzenleyen:
Tüfenkçi: Habur’a alternatif kapı için çalışıyoruz

Ekonomi Haberleri

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kuzey Irak’a yönelik ekonomik yaptırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Tüfenkci, alternatif güzergâhlar için çalışıldığını belirterek Habur Sınır Kapısı ile ilgili olarak da “Habur’a alternatif kapı için çalışıyoruz. Nusaybin Ovaköy, Habur’a alternatif olacak.” dedi. A Haber televizyonunda soruları cevaplayan Tüfenkci, şunları söyledi: Habur’a alternatif kapı, biraz da ilgili kurumların çalışması neticesinde ortaya çıkacak. 2-3 ayda da açılabilir, zaman da alabilir. Irak tarafındaki yolların iyileştirilmesi ve o koridorunda da güvenliğinin sağlanması gerekiyor. Bunlar belli zaman alabilir. Biz Kürt halkının her zaman yanında olduk. Bizim alacağımız tedbirler Barzani hükûmetine karşı.”

CİLVEGÖZÜ DE ÖNEMLİ

Cilvegözü Sınır Kapısı önemli. Giriş ve çıkış gümrük hizmetleri sınırlandırılmış vaziyette. Suriye’den ülkemize giriş, Türk vatandaşlarının giriş-çıkış ve gümrük hizmetleri durdurulmuş durumda. Gerekçe orada geçtiğimiz ay içerisinde meydana gelen bir takım sıkıntılar. Karşı kapının güvenliği noktasındaki ve oradaki örgütlerin ele geçirmesi neticesinde oluşan bir durum.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...