Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Rutine bindi' algısına rağmen bir günde 2 milyarlık kefalet

Düzenleyen:
'Rutine bindi' algısına rağmen bir günde 2 milyarlık kefalet

Ekonomi Haberleri

KGF Genel Müdürü İsmet Gergerli, Hazine işlemlerinin devam ettiğini belirterek, bir günde bin 520 işletmeye, 2 milyar liralık kefalet verdiklerini söyledi.

Kredi Garanti Fonu (KGF) Genel Müdürü İsmet Gergerli bu yıl 8’incisi düzenlenen İstanbul Finans Zirvesi’nde konuştu. Gergerli, son dönemde kamuoyunda işlemlerinin rutine bindiği algısı oluştuğunu belirterek “Özkaynaklarımız, yurt dışı kaynaklarımız zaten vardı, var olmaya devam edecek. Hazine işlemlerimiz de devam ediyor” dedi. Geçtiğimiz gün bin 520 işletmeye, 2 milyar liralık kefalet verdiklerini ifade eden Gergerli “Yani o kadar yavaşladı, bitti dediğimiz noktada bile bu desteği sağladık” diye konuştu. TOBB Nefes Kredisi’nden toplam 27 bin işletmenin yararlandığını aktaran Gergerli, tutarın 2 milyar 600 milyon olduğunu dile getirdi. Gergerli, kullandırılan 200 milyarlık krediler hakkında şu bilgileri verdi: “Bu kredinin 22 milyarı ihracatçılara verildi. 8 milyarı ulaştırma, denizcilik sektörüne, 6 milyarı turizme kullandırıldı. Varolan kredilerle ilgili, kullandırılan kredilerinin önemli bir kısmı işletme kredisi şeklinde kullandırıldı. Bu işletme kredileri 5 yıl vadeli bir yıl ödemesiz imkânlarla kullandırıldı.” 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...