Danimarkalı bakan İslam'a hakaret etti

Düzenleyen:
Danimarkalı bakan İslam'a hakaret etti

DÜNYA Haberleri

Danimarka Göç ve Uyum Bakanı İnger Stöjberg, sosyal medya hesabından Peygamber Efendimize hakaret içeren karikatür paylaştı.

Danimarka Göç ve Uyum Bakanı İnger Stöjberg, 2005 yılında Jyllands Posten gazetesinde yayımlanan, Peygamber Efendimize hakaret içeren rezil karikatürlerin Viborg şehrindeki müzede sergilenmemesine tepki gösterdi. Tepkisini sosyal medya hesabından açıkça dile getiren Stöjberg, tablet bilgisayarının arka plan resminde, Kurt Westergaard tarafından çizilen karikatürün yer aldığını belirterek, ekran görüntüsünü paylaştı. Stöjberg, ayrıca bu utanç verici karikatürlerle “gurur duymaları gerektiğini” ifade etti. Stöjberg’in paylaşımı sosyal medyada hızla yayılırken, Danimarka’da yaşayan Müslümanlar bakanın paylaşımına tepki gösterdi. Danimarka Başbakanı Lars Lökke Rasmussen ise Danimarka medyasına yaptığı açıklamada “Herhangi bir karikatürle gurur duymuyorum. Stöjberg ile aynı görüşte değilim” dedi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...