Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen'den darbeye tepki

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen'den darbeye tepki

Ekonomi Haberleri  / İHA

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Güney Marmara Şube Başkanları, Mısır'da yaşanan askeri darbeye tepki gösterdi.

Basın açıklamasına Kocaeli, Eskişehir, Balıkesir, Kütahya ve Bursa Şube Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, Mısır'da ordunun seçilmiş cumhurbaşkanını görevden el çektirmesi ve sivil yönetime karşı askeri darbe yapmasının kabul edilemez olduğunu ifade ederek, "Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen ailesi olarak Mısır'da halkın tercihine ve iradesine yönelik darbeyi ve darbecileri kınıyor ve lanetliyoruz" dedi."Mısır ordusu tarafından yapılan darbe, Mısır halkının iradesini hedef almış apaçık bir zorbalıktır" diyen Memur-Sen İl Başkanı ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Numan Şeker, "Yapılanlar halka ve iradesine yönelik saygısızlıktır. Mısır halkının geleceğine yönelik küresel bildik kirli oyunların bir parçasıdır. Demokrasiyi, hukuku, insan onurunu hiçe sayan faşist anti demokratik bu darbe, Mısır sivil yönetiminin Filistin halkına nefes aldırmasına yönelik tavrına tahammülsüzlüğün ve Filistinlilerin geleceğine de ipotek koyma çabalarının ürünüdür" şeklinde konuştu.


"DARBE EN KISA SÜREDE SONA ERDİRİLMELİDİR"
Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, "Demokrasilerde ne çoğunluğun azınlığa, ne de azınlığın çoğunluğa tahakkümü olmaz, olamaz. Mısır'da yapılan darbeyle, çoğunluğun azınlığa râm olması istenmektedir. Mısır'ı iç çatışmalara sürükleme riski olan ve halkın hür iradesine yönelik bu faşist girişim, sadece Mısır'ın değil bölgenin de dengesinin bozulmasına kapı aralayacak sonuçlara gebedir" dedi.
Yılmaz, halk tarafından iş başına getirilen Mısır sivil yönetiminin görevine devam etmesini sağlayacak bölgesel ve küresel bütün baskı araçlarının devreye sokulması ve darbenin en kısa sürede sona erdirilmesi çağrısında bulundu.
Memur-Sen ve Eğitim Bir Sen olarak uluslararası platformları ve demokratik ülkeleri darbecilere karşı tutum almaya, Mısır halkının kendi hür iradesiyle göreve getirdiği sivil yönetime destek verme çağrısında bulunduklarını söyleyen Şeker, "Darbeyi kesin bir dille kınamaktan özenle kaçınan BM, AB ve ABD, bu tutumlarıyla çifte standartlarını bir kez daha sergilemiştir. Suriye'de kendi halkının kanını dökmeyi meziyet sayan Esed'e demokrasi ve seçim çağrısı yapanların, Mısır'da demokratik bir süreçte halkın desteğini alarak göreve gelen Cumhurbaşkanı Mursi'ye karşı yapılan darbeye ve anayasanın askıya alınması yönündeki açıklamalara sessiz kalması, bölgede demokrasinin hakim olması temennilerine dair beyanların samimiyetini sorgulamayı gerektiriyor" dedi.


"DEMOKRASİLERDE SEÇİMLE GELEN SEÇİMLE GİDER"
Mısır halkının hür iradesine saygı duyulmasını isteyen Şeker, "Demokrasilerde seçimle gelen seçimle gider. Demokrasiye dair bu en yalın gerçek ışığında Mısır'da ordu kışlasına çekilmeli, sivil yönetim ve Mısır halkı üzerinde vesayet oluşturma çabalarından vazgeçmeli, anayasanın askıya alınmasına ilişkin beyanını geri çekmelidir. Mısırın demokratik yollarla seçilen sivil yönetimi Mısır'da en kısa sürede vesayeti kırmak, bütün Mısırlıları kucaklayan demokratik ve sivil anayasayı ortak mutabakatla hayata geçirmek ve devlet-millet buluşmasını gerçekleştirmek için adım atmalıdır" şeklinde ifade etti.


Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen ailesi olarak, Mısır'da halkın iradesine ipotek koyan darbecileri kınadıklarını ve lanetlediklerini ifade eden şube yöneticileri, "Mısır halkını iradesine sahip çıkmaya, demokrasiyi önceleyen ülkeleri de Mısır'ın sivil yönetimine destek vermeye çağırıyoruz" dedi.

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...