Evin 1 metrekaresi bile alınabilecek

- Güncelleme:
Evin 1 metrekaresi bile alınabilecek

Ekonomi Haberleri

SPK tarafından hazırlanan 'Gayrimenkul Sertifikas' düzenlemesi, küçük yatırımcıların büyük projelere metrekare bazından ortak olmasına imkan tanıyacak.

Sermaye Piyasası Kurulu tarafından hazırlanan "Gayrimenkul Sertifikası" düzenlemesi, küçük yatırımcıların büyük projelere metrekare bazından ortak olmasına imkan tanıyacak. nbsp;Metrekare bazında satışların önünü açan "Gayrimenkul Sertifikası" düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Düzenleme sayesinde küçük birikimi olan vatandaşlar büyük gayrimenkul yatırımlarına ortak olabilecek. nbsp;Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tebliğ taslağına göre, gayrimenkul sertifikaları ile konut projelerindeki daireler metrekare bazında satışa çıkacak. Bir metrekarelik bile olabilecek sertifika, projeler başlarken satışa çıkacak ve borsada ihraç edilecek. nbsp;Tüketiciler, gayrimenkul sertifikasıyla konutları bütün olarak değil metrekare bazında satın alabilecekler. Alınan sertifikalar proje tamamlanana kadar borsada işlem görecek. (CNBCE.COM)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...