Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan Soylu: Terör örgütü PKK'ya katılım son 30 yılın en düşük seviyesinde

Düzenleyen:
Bakan Soylu: Terör örgütü PKK'ya katılım son 30 yılın en düşük seviyesinde

POLİTİKA Haberleri

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bölücü terör örgütü PKK'ya katılımda son 30 yılın en düşük seviyesindeyiz. Bu, terör örgütünü ciddi bir şekilde demoralize ediyor. Terör örgütü çıldırmış durumda" dedi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı AA Editör Masası'nda konuştu. Terör örgütüne katılımın son 30 yılın en düşük seviyesinde olduğunu belirten Soylu'nun açıklamalarının satır başları şöyle:

Şehirlerde terörü finanse eden unsurlara yönelik sürekli operasyonlarımız var. Teröre adım atacak yer bırakmadık. İHA ve SİHA'da bunun hava denetimi olarak gelmiştir. Belki de Türkiye'nin son yıllarda yapabileceği en büyük keşiflerde biri olmuştur İHA ve SİHA'lar. İHA projesi bir özgüven modelidir. Terör örgütü çıldırmış durumda.

FETÖ DE HAREKAT KABİLİYETİNİ YİTİRDİ 

FETÖ'nün hareket etme kabiliyetini önemli  ölçüde bitirdik, Türkiye içerisinde söylüyorum. Ama gerek kendilerine yönelik  buraya hala bağlılıklarını iddia edenler, cezaevinde farklı bir dünya  içerisindeler. Onlara her 15 günde, her bir ayda, her bir buçuk ayda bir eski  günlere gelebilecekleri ümidini vermeye çalışıyorlar yani gerçeklikten  kopuklar. Terör örgütlerinin tek bir isteği var, Türkiye'yi istikrarsızlaştırmak ve devleti yönetilemez hale getirmek. FETÖ'nün dünya genelindeki yapılanmasına  yönelik operasyonlar Türkiye aslında yuvarlağın en ortasındaki ülkeydi. Biz  buraya ciddi bir hamle yapınca diğer etki alanlarında da bir sarsılma yaşadılar.  Biz aslında momentumlarını bozduk. Sadece Türkiye'ye ait bir süreç değildi. Biz  tam merkezindeydik.

SON BİR YILDA 68 BİN 464 OPERASYON YAPTIK

DEAŞ, Türkiye'de taban bulmakta zorlanan bir örgüttür.Son bir yılda yaklaşık 68 bin 464 operasyon  yaptık. Bunun 40 bini PKK, 25 bini FETÖ, 2 bin 109'u da DEAŞ'a yönelik operasyon.Cezaevlerine düşen DEAŞ mensupları ve  sempatizanlarıyla birebir mülakatlar yaptık. Mülakatlarda aslında Adalet  Bakanlığıyla birlikte nasıl bir terör örgütüyle, nasıl bir mekanizmadan,  dinamikten hareket eden bir terör örgütüyle karşı karşıya kaldığımızı çözmeye  çalıştık. Profil oluşturduk. Orada enteresan sonuçlar aldık. Bu enteresan  sonuçları terörle mücadelemizde arkadaşlarımızla beraber kullanıyoruz.

UYUŞTURUCU PARASI PKK'YA GİDİYOR

Uyuşturucudan PKK'ya 1,5 milyar dolar para gidiyor.

KAYYUM BELEDİYELERİ 590 MİLYON BORÇ ÖDEDİ

Terör örgütü orada kendi tabanını  kaybedeceğini düşündüğü için hala bizim kaymakamlarımızı hedef alıyor. Bu arkadaşlarımız orada kahramanca bir iş yapıyorlar. Şunu da söylemem lazım, kim  memnun belediyelerin bu hizmetlerinden? Esnaf. Alışveriş oluyor. Belediyeler  borçlarını ödeyemiyorlardı, esnafa 590 milyon borç ödendi bu alandaki kayyum  belediyelerde şu ana kadar.

4.5 MİLYON CİVARINDA TÜRKİYE'YE GELEN GÖÇMEN VAR

3 milyon 200 bin Suriyeli sığınmacımız var.  Bunun yaklaşık 330 bin 744 civarı bizim kayıtlarımıza göre kamplarda. Ama sadece  Suriye'den gelmiyor. Özellikle Irak'tan 250 bin civarı, Afganistan, İran,  Pakistan, Somali... Ülkeler arası birtakım farklılıkları da söz konusu. Neden  Türkiye'ye geliyor, neden Türkiye'den gidiyor, bu da ayrı bir dış politika  meselesidir. O konularda da çalışıyoruz. Yaklaşık 4,5 milyon civarında Türkiye'ye  gelen göçmen var.

GEÇEN SENE KENEVİR, BU SENE BUĞDAY EKİLİYOR

Geçen sene kenevir ekilen yerlerin büyük çoğunluğunda şimdi buğday ekiliyor.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...