İstanbul İl Sağlık Müdürü Memişoğlu, S.B.Ü.’nün akademik yılı açılışına katıldı

Düzenleyen:
İstanbul İl Sağlık Müdürü Memişoğlu, S.B.Ü.’nün akademik yılı açılışına katıldı

GÜNDEM Haberleri

İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu, S.B.Ü. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin 2017-2018 akademik yılı açılışında konuşurken, hastanenin Sultangazi’ye taşınacağı iddialarını şehir efsanesi olarak nitelendirerek, “Haseki bu bölgededir. Bu ülke var olduğu sürece de bu bölgede hizmetine devam edecektir” dedi.

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin 2017-2018 akademik yılı açılışı programına katıldı. İl Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve Fatih Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nin ev sahipliğinde Haseki Hastanesi’nde gerçekleşen açılışa katılan diğer isimler ise, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadriye Kart Yaşar, Fatih Kamu Hastaneleri Birliği İdari Hizmetler Başkanı Op. Dr. A. İbrahim Ulusoy, Op. Dr. Ahmet Haldun Ertürk ve Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hastane Yöneticisi Vekili Uzman Dr. Mehmet Toptaş oldu. Eğitim klinikleri adına Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nefroloji Kliniği Şefi ve Haseki E.A.H'si önceki başhekimlerinden Doç. Dr. Savaş Öztürk oldu. Açılış programında öğretim üyesi hekimler ve bazı öğrenciler de hazır bulundu.


Haseki Hastanesi, Haseki’de kalacak

Yeni akademik yılın açılış programında konuşan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Memişoğlu, konuşmasına yenilenmesi için çalışma yürütülen Haseki Hastanesi hakkındaki iddiaları kesin bir dille yalanlayarak başlarken, Sultangazi’deki 600 yataklı hastanesinin Haseki niteliğinde olması için çağrıda bulundu. Memişoğlu, “Biz Haseki’yi gözbebeğimiz olarak görüyoruz. Burası çok değerli bir kurum. Bu kurumda yetişen arkadaşlarımız çok değerli insanlar. İnşaatı çok kısa sürede başlatacağız. Çok kısa sürede olacak. Bu arada, size uygun bir görev de verdik. Sultangazi’de 600 yataklı bir hastanemiz var. Burayı Haseki’nin fidanı olarak yapın. Ben bazen eleştiriyorum. Diyorum ki, bazı hocalarımız var, çam ağacı. Şimdi çam ağacı nedir? Çok görkemlidir. Kışın bile yaprağını dökmez, yeşil kalır. Ama bu ağaçlarının maalesef bırak fidanı, ot bile yetişmez. Tek kendisi çam ağacı olarak görünür. Esas hoca dediğimiz, meyve ağacı olmalıdır. Hem meyvesini vermeli, hem de altında fidan bulundurmalı. O yüzden bizler meyve ağacı olacak hocalar, meyve ağacı olacak kurumlarız. Haseki de böyle bir kurum. O yüzden Sultangazi, Haseki’nin fidanı olsun istiyoruz. Yoksa Haseki’yi oraya taşıyıp Haseki’yi orada bulundurmayacağız, bunu herkes bilsin. Haseki bu bölgededir, bu ülke olduğu sürece de bu bölgede hizmetine devam edecektir. Bununla ilgili dedikodulara, şehir efsanelerine, bazı münafıkların laflarına kimse bakmasın” dedi.

“Milletin menfaatiyle hareket etmek zorundayız”

Konuşmasını 15 Temmuz hain darbe girişimini örnek göstererek devam ettiren İl Sağlık Müdürü Memişoğlu, vatana ve millete hizmetin öneminden bahsederek, “Kendi yetiştirdiğimiz vatan hainlerimizin, kendi Meclis’imizi, kendi insanımızı silahla katlettiği bir saldırıyla karşı karşıyayız. 15 Temmuz’da bunu gördük. O yüzden bizim neslimizin bir vebali var. Bu vebal 15 Temmuz’dan sonra daha da arttı. Kişisel çatışmalarla, kişisel menfaatlerle değil, milletin menfaatiyle hareket etmek zorundayız. Biz ayrıştırıcı taraflarımızı değil, birleştirici taraflarımızı ortaya çıkaracağız. Bu vatanı seven, Allah korkusu olan, çalışan, liyakatli insanlar olacağız. Bizden sonra gelecek nesiller bizden daha iyi olacak ki bu ülke bir yere gitsin. Ben yeni eğitim döneminizin başarılı olmasını diliyorum. Bana bir şey düşerse, buranın yönetimi dahil, buranın bakıcısı, bekçisi dahil, her zaman ulaşabilir. Yeter ki siz bu millete hizmet edin, bilim ve ilim üretin, biz sizin hizmetkarınız olarak çalışmaya devam edeceğiz. Hepinize hayırlı akademik yıllar diliyorum” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

“Hizmet çıtası daha üst seviyelere taşınacaktır”

Fatih Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği İdari Hizmetler Başkanı Op. Dr. A. İbrahim Ulusoy yaptığı konuşmada, “Huzurla aşinası olduğumuz batını ak olan zahiri ak olan hastanelerimiz, kıymetli yöneticileri ve nadide çalışanları olarak sizlerle kadim medeniyetimizin ve kıymetli Ecdadımızın yadigarı Haseki Sultan hastanesi çatısı altında bulunmaktan son derece mutluyum ve huzurluyum. Sizler Muhterem Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu, ülkemizin özellikle son 15 yılda yapmış olduğu dünyaya örnek ve gıpta edilen sağlıkta dönüşümün müsebbipleri, emektarları ve neferlerisiniz. Sağlıklı çalışma alanlarımızda şefkatle, merhametle çalışan dostlarımızsınız. ‘’ İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın ‘’ şiarı ile hareket edilerek oluşturulan sağlıkta dönüşüm politikalarımızın ikinci fazında Sayın Sağlık bakanımızında işaret ettiği üzere kaliteli sağlık hizmeti ve sağlık personelimizin kıymeti ve değerli çalışmaları ile hizmet çıtası daha üst seviyelere taşınacaktır. Hiçbir farklılık gözetmeksizin beraber çalışarak bu güzel yapıyı inşa ettik. Şerefi ile payidar olduğumuz ve insanlara da güzel hizmetler verdiğimiz, bir beyaz önlük giyiyoruz, bunun çok büyük bir manası var. Bu açıdan da değerlendirdiğimiz de çok kıymetli bir mesleğin mensuplarıyız. Şunu belirtmek isterim ki hizmetin en iyisini almaya layık olan değerli, kıymetli bir kadim milletimiz var. Bunun yanında da siz asil çalışanlarımızın da her açıdan sağlıklı, huzurlu ve mutlu olması bizim açımızdan önemli şiardır. Birlik ve bütünlük içinde olmamız gerekmektedir. Eğitimde ilimle bilimle yoğrulmuş hem sağlık açısından değerli doktorlar ve hemşireler ve sağlık personeli yetiştirmek, hem de bunun yanında vatanına milletine hizmeti şiar edinmiş sağlık ordusu oluşturmak en büyük arzumuzdur. Bu manada vatanına milletine bayrağına ve Cumhurbaşkanımıza sadık, adaletli, merhametli ve liyakatli siz yöneticilerimiz ,eğitimcilerimiz ve hocalarımızla daha ileri bir seviyeye ulaşacağımızı ümit ediyor, yeni akademik yılımızın hayırlara vesile olmasını diliyor, sizleri Rabbime emanet ediyorum” dedi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...