Kuzey Kore lideri bu kez futbolcuyu tehdit etti

Düzenleyen:
Kuzey Kore lideri bu kez futbolcuyu tehdit etti

DÜNYA Haberleri

“Roket Adam” Kim Jong-un, İtalya’da top koşturan Kuzey Koreli futbolcu Kwang-Song Han’ın televizyona çıkmasını son anda oyuncuyu tehdit ederek engelledi.

Dünyayı savaş çıkartmakla tehdit eden Kozey Kore lideri Kim Jong-un, İtalya Serie B'de A.C Perugia takımında top koşturan Kwang-Song Han’ın televizyona çıkmasını oyuncuyu tehdit ederek engelledi. ABD Başkanı Donald Trump, sürekli füze denemeleri yapan Kim Jong-un’a “Roket Adam” lakabını yakıştırmıştı. Geçtiğimiz sezon Serie A’ da Cagliari formasını giyen ve bu sezon başında A.C Perugia’ya kiralanan Kwang-Song Han, ilk 6 lig maçında 5 gol atarak dikkatleri üzerine çekmişti.Bunun üzerine RAI 2 televizyon kanalı kendisini geçtiğimiz pazar akşamı futbol programı “Domenica Sportiva”ya çıkartmak için Milano stüdyolarına davet etti.Bir otele yerleştirilen 19 yaşındaki futbolcu yayına 10 dakika kala başkent Pyongyang’dan gelen bir telefonla programa son anda çıkartılmadı.Perugia Başkanı Massimiliano Santopadre ekranlara çıkarak “Son anda diktatör Kim Jong-un yıldız futbolcunun programa çıkmasını engelledi. Kuzey Kore lideri, ekrana çıkması halinde, genç futbolcunun ülkesine iadesini talep edeceğini söyledi. Bu tehdit Kwang-Song Han’ı ölüme göndermek anlamına gelir. Çocuk çok üzüldü ve sürekli ağladı. Spora siyaset karıştırılmamalı” açıklaması yaptı.

Küzey Koreli genç oyuncu halen spor medyası tarafından Serie B’nin en istikrarlı futbolcusu olarak gösteriliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...