Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kuzey Irak kendini ateşe attı

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kuzey Irak kendini ateşe attı

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Polis Akademisi Mezuniyet Töreninde konuştu. Irak Kürt Bölgesel Yönetiminde düzenlenen sözde bağımsızlık referandumuna da değinen Erdoğan, "Kuzey Irak kendini ateşe attı." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında;

"Suriye ve Irak'ta yaşanan hadiseleri, bu ülkeler üzerinde yapılan hesapları Türkiye'den bağımsız olarak görmüyoruz. Sürekli yeni senaryolar üretiliyor. Böylesine değişken bir zeminde biz hem kendi hedeflerimize bağlı kalarak hem de kardeşlerimize sahip çıkarak farklı bir yol izliyoruz. Bu süreçte çıkarlarımızın yüzde yüz uyuştuğu hiçbir gücün olmadığını belirtmek isterim. Mutlaka başka yerde ayrışıyoruz, hatta karşı karşıya geliyoruz. Kuzey Irak'ta ortaya çıkan son durum üzüntü verici olmakla birlikte üstesinden gelemeyeceğimiz bir mesele değildir.

IKBY KENDİNİ ATEŞİN ORTASINA ATIYOR

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi anlamsız bir şekilde başlattığı bağımsızlık girişimi ile adeta kendini ateşin ortasına atıyor. Kuzey Irak'ta, otur oturduğun yerde, para pulun var, petrolün var, rahat dur. Bizimle, İran'la, Federal Devlet'le konuştun mu? Yok. Sen nasıl böyle bir adım atıyorsun. Devlet yönetmek, aşiret reisi olarak işi çözmekle olmuyor. Herhalde kendisine ciddi teşvikler oldu, bu adımı attı. Kim sizin bağımsızlığını kabul ediyor? Kosova ne günden ne güne, şu ana kadar daha 114 ülke kabul etti." ifadelerine yer verdi. 

KONUŞMANIN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...