TİKA tarafından Somali'de yaptırılan Sivil Havacılık Uygulamalı Eğitim Merkezi hizmete açıldı

Düzenleyen:
TİKA tarafından Somali'de yaptırılan Sivil Havacılık Uygulamalı Eğitim Merkezi hizmete açıldı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Somali’nin başkenti Mogadişu’da Aden Abdulle Uluslararası Havaalanı içerisinde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yaptırılan Sivil Havacılık Uygulamalı Eğitim Merkezi, törenle hizmete açıldı.

Somali’de 2011 yılından bu yana pek çok kalkınma projesini tamamlayan TİKA, bu projelere bir yenisini ekledi. TİKA tarafından yaptırılan Sivil Havacılık Uygulamalı Eğitim Merkezi, törenle hizmete açıldı. 600 metrekare arsa üzerine iki katlı betonarme olarak inşa edilen merkez, 700 metrekare kapalı alana sahip olma özelliği taşıyor. Somali’de sivil havacılık eğitimleri için yapılan ilk tesis olma özelliği taşıyan binada dershaneler, ofis odaları, misafir odaları ve idari kısımlar bulunuyor. Donanımı da TİKA tarafından tamamlanan tesis, Somali Ulaştırma Bakanlığına bağlı faaliyet gösteren Somali Sivil Havacılık ve Meteoroloji Otoritesi (SCAMA) tarafından kullanılacak.

Somali Sivil Havacılık Uygulamalı Eğitim Merkezinin devir protokolünün de imzalandığı açılış törenine Somali Ulaştırma Bakanı Mohammed Abdullahi Salad, Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçisi Olgan Bekar, TİKA Somali Koordinatörü Galip Yılmaz, Somalili bürokratlar ve siyasetçiler katıldı. Somali Ulaştırma Bakanı Salad törende yaptığı konuşmada, TİKA’nın Somali’de yaptıklarını çok iyi bildiklerini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2011 yılında ailesiyle birlikte Somali’ye gelmesinden sonra Somali’nin adeta kaderinin değiştiğini ve geleceğe ilişkin umudu olan bir ülke haline geldiklerini, TİKA’ya çok teşekkür ettiğini, Somali halkının kendilerine yardım eden Türkiye’yi ve Türk halkını minnetle andığını ve asla unutmayacağını söyledi. Ayrıca geçtiğimiz günlerde bakanlık olarak Somali hava sahasının yönetimini devraldıklarını belirten Salad, Sivil Havacılık Uygulamalı Eğitim Merkezinin yeni dönemde Somali sivil havacılık sektörüne büyük katkı sağlayacağını söyledi. 

Mogadişu Büyükelçisi Bekar ise, TİKA’nın Somali’de büyük işler başardığını, bu projenin Somali’deki çok büyük bir ihtiyacı karşılayacağını ifade etti. 

TİKA Somali Koordinatörü Galip Yılmaz, “TİKA olarak 2011 yılında Somali’de çalışmaya başladığımızda öncelikle Mogadişu Havaalanı'nın uluslararası uçuşlara uygun hale gelmesi için gerekli inşaatları yaptık. Sonrasında THY, İstanbul’dan direkt Mogadişu uçuşlarını başlattı. Bu okul da havacılık sektörüne büyük katkı sunacak. TİKA olarak Somali’de tempomuzu arttırarak çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 
 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...