Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AK Parti'nin İBB adayı Mevlüt Uysal oldu

Düzenleyen:
AK Parti'nin İBB adayı Mevlüt Uysal oldu

GÜNDEM Haberleri

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mevlüt Uysal oldu.

Bugün yapılacak seçim öncesi açıklamayı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki açıklamada konuşan Kaya, "24 Eylül'de temayül oylaması yapıldı. Temayül de çıkan sonuç ve sayın cumhurbaşkanımızın da değerlendirmesiyle Mevlüt Uysal adayımızdır" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın 22 Eylül'de görevi bırakmasının ardından yeni belediye başkanı bugün seçiliyor. ​İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak AK Parti'nin adayı Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal oldu. Uysal, 2009 yılından bu yana Başakşehir Belediye Başkanlığı görevini yürütüyordu.

13 yıllık başkan Topbaş geçen cuma günü düzenlediği basın toplantısıyla istifa ettiğini açıklamıştı. Kanun gereği İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından yeniden seçilecek belediye başkanı için bugün toplanılacak. Belediye meclis üyeleri arasından gösterilecek adaylar arasında oylama yapılarak en fazla oyu alan kişi belediye başkanı seçilecek..

"BİZDE MAKAM HİZMET İÇİN VARDIR"
Belediyeciliğin Ak parti ile yepyeni bir anlayış kazandığını söyleyen Uysal, "Bizde makam, mevkii sadece hizmet etmek için vardır. Amacımız Allah rızasıdır, milletimizin hayır duasıdır" dedi.

"AK PARTİ SAYESİNDE TEMİZ HAVA SOLUYORUZ"
1994 öncesinde İstanbul'da 1 km bile metro yoktu diyen Uysal, " Şuanda 150 km, aktif raylı sistem ağımız var. 257 km'lik raylı sistemin inşaatı devam etmekte. Dünyanın hiçbir şehrinde bu kadar büyük çalışma yoktur herhalde. Tıkanan trafiği tünellerle, yeni yollarla rahatlattık. İstanbul, dünyanın en temiz şehirlerinden biri oldu. Ak parti sayesinde tertemiz bir hava soluyoruz. 15 yılda 2.5 milyon ağaç dikildi İstanbul'a...Biz az laf, çok iş prensibiyle hizmet üretmeye, insanımızın hayır duasını almaya devam edeceğiz. Biz İstanbullara az laf, çok iş vaat ediyoruz" diye konuştu.

"GECE GÜNDÜZ ÇALIŞACAĞIZ"
Zamanın ruhunu iyi okuyan; hızlı karar alıp, uygulayabilen, sorunları torunlara havale etmeyen, sorundan değil, çözümden yana olan, adil şeffaf hesap verelebilir bir yönetim hedeflediğini söyleyen Ak Parti adayı Mevlüt Uysal konuşmasını şöyle tamamladı:

"Hemşehrilerimizle etkileşimle hizmet etmeye devam edeceğiz. Devlette devamlılık esastır. Hem hükümetimiz, hem belediyemizin hizmetleri İstanbul'a aksamadan devam edecek. İstanbul, 94'de sayın Cumhurbaşkanımızın belediye başkanlığıyla yeniden doğdu. Ak partinin kurulmasının ve umut olmasını sağlayan köklü bir hizmet geleneği var. Bu geleneğin kurucu sayın Erdoğan'dır. Bunu devam ettirmeyi vaat ediyoruz. Köklü hizmet geleneğimizi ve yerel yönetim anlayışımızı unutmadan, 94 ruhuyla İstanbul'un bütününü kuçaklayan , dokunmadık yürek, silinmedik gözyaşı bırakmamak için, gece gündüz demeden çalışacağız. Ben değil, biz duygusuyla, parti, yaşam tarzına, idelojik tercihlere bakmaksızın hizmetlerimizle; dostluğumuzla tüm gönüllere girme mücadelesi vereceğimizi ilan etmek istiyorum. Büyük bir onurla aldığımız emaneti, anlımız ak, haysiyet ve şerefle taşıma duasıyla hepinizi selamlıyorum."

.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...