Başbakan Binali Yıldırım'dan önemli açıklamalar

Düzenleyen:
Başbakan Binali Yıldırım'dan önemli açıklamalar

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Binali Yıldırım Çorum'da gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, "Bu konuyla ilgili somut adımlar atılacaktır. Şu anda KDP'nin Türkiye'deki ofisindeki görevli kişi şu anda Kuzey Irak'ta. Geri gelmemesi yönünde bildirim yaptık. " dedi.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları:

Ortaya çıkan durumu ve bu konuda Türkiye ile İran'ın neler yapabileceği konusunda görüşmeler yaptık.

İran'ın da bizimle aynı görüşü paylaştığını görmüş olduk. Özellikle Irak ve Suriye'nin toprak bütünlüğü, bölgede parçalanmaya yol açacak faaliyetler, sınır değişiklikleri ve oluşturulacak yapay devletçikler bölge huzurunu tehdit edecek gelişmelerdir.

Bu konuda İran, Irak ve Türkiye olarak yakın bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Bu kararı inatla alan, bu referandumda ısrar eden yönetimdir. Doğan sonucun sorumluluğu da onlara ait olacaktır.

KDP'NİN TEMSİLCİSİNİN GERİ GELMEMESİ İSTENDİ

Bu konuyla ilgili somut adımlar atılacaktır. Şu anda KDP'nin Türkiye'deki ofisindeki görevli kişi şu anda Kuzey Irak'ta. Geri gelmemesi yönünde bildirim yaptık. Özellikle Irak meclisinin aldığı karar çevresinde, hudut kapıları ve havaalanlarının devralması kararının ardından Türkiye'de bundan sonra Bağdat ile muhattap olacak. Buna petrol nakli de dahildir.

Türkiye, İran ve Irak üçlü bir zirve yapılması planlanıyor.

.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...