14 Arakanlı Müslüman boğularak öldü

Düzenleyen:
14 Arakanlı Müslüman boğularak öldü

GÜNDEM Haberleri

Arakanlı Müslümanları taşıyan tekne Bangladeş'te alabora olunca, en az 14 kişi hayatını kaybetti.

Yüz binlerce Müslüman'ın Myanmar'dan Bangladeş'e kaçtığı sınır, bugün yine bir trajediye sahne oldu. Arakanlı Müslümanları taşıyan tekne Bangladeş'teki Inani Plajı yakınlarında battı. En az 14 kişi hayatını kaybetti.

Myanmar BM ziyaretini gerekçe göstermeden iptal etti

Birleşmiş Milletler (BM), heyetinin nüfusun çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu Arakan eyaletine yapmayı planladığı ziyaretin Myanmar hükümeti tarafından iptal edildiğini açıkladı. BBC'nin haberine göre; bu, 25 Ağustos'ta şiddet olaylarının yeniden başlamasından bu yana BM yetkililerinin bölgeye yapacağı ilk ziyaret olacaktı.

Myanmar ordusu, silahlı örgütlerin Arakan'da Ağustos ayı sonunda bir dizi karakola düzenlediği saldırının ardından büyük bir operasyon başlatmıştı. Bu operasyonlar sonucu 400 binden fazla Müslüman komşu Bangladeş'e kaçmak zorunda kalmış ve yüzlerce kişi de hayatını kaybetmişti.

BM, daha önce Myanmar hükümetini Müslüman Rohingya azınlığına karşı etnik temizlik yapmakla suçlamıştı.

Ordunun operasyonlarına başlamasının ardından Arakan'da görev yapan BM yardım çalışanları bölgeyi terk etmek zorunda kalmıştı.

Myanmar'ın en büyük kenti Yangon'da bulunan BM Sözcüsü Stephane Dujarric, BBC'ye yaptığı açıklamada, hükümetin ziyaretin iptali için herhangi bir gerekçe göstermediğini söyledi.

Dujarric, ziyarete bölgede görev yapan BM kurumlarının direktörlerinin katılmasının öngörüldüğünü ve BM'nin bu ziyaretin "bölgeye daha serbest ve daha geniş kapsamlı bir erişim sağlanmasının ilk adımı" olacağını umduklarını söyledi.

New York'ta da BM Güvenlik Konseyi'nin gün içerisinde Myanmar kriziyle ilgili toplanması bekleniyor

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...