Türkiye'de eğitim alacak Sudanlı ebeler, YEE'de Türkçe öğrendi

Düzenleyen:
Türkiye'de eğitim alacak Sudanlı ebeler, YEE'de Türkçe öğrendi

EĞİTİM Haberleri

TİKA Hartum Koordinatörlüğünün destek verdiği Ebe Eğitim Merkezinde eğitimini tamamlayan 10 kursiyere, YEE'de temel Türkçe dersleri verildi.

Sudan'da, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Hartum Koordinatörlüğünün destek verdiği Ebe Eğitim Merkezindeki eğitimlerini başarıyla tamamlayan 10 kursiyer, Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Hartum Kültür Merkezinde Türkçe öğrendi.

Kursiyerlere, 3 ay süren Türkçe derslerinin ardından düzenlenen sertifika töreniyle belgeleri takdim edildi.

YEE Hartum Türk Kültür Merkezi Müdürü Feyzullah Bahçi, törende yaptığı konuşmada, en güzel ve en değerli projelerden birini gerçekleştirdiklerini belirterek "Ebe Eğitim Merkeziyle TİKA, Sudan'ın sosyal hayatta kanayan bir yarasına merhem oluyor. YEE Türkiye'ye gidecek bu arkadaşlarımıza verdiği Türkçe dersleriyle bu güzel projeye katkı sağlamış oldu. İleride ülkenize faydalı insanlar olmanızı temenni ediyorum." dedi. 

EĞİTİMLERİMİZ FARKLI BİR BOYUTA TAŞINDI

Bahçi, kursiyerlere temel Türkçe dersleri verdiklerini ve ebe adaylarının Türkiye'den döndükten sonra Türkçeye çok daha hakim olacağını kaydetti.

TİKA Hartum Koordinatörü Celalettin Güngenci de "Sudan, doğum esnasında anne ve çocuk ölümlerinin en fazla görüldüğü ülkelerin başında geliyor. TİKA, ebelik eğitimiyle bu ölümlerin önüne geçmeyi hedefliyor. Gelinen noktada eğitimlerimiz farklı bir boyuta taşındı. Türkiye'ye gidecek kursiyerlerin, YEE'de Türkçe dersi alması onlar adına güzel bir gelişme oldu. İnşallah, ebelik eğitimini Türkçe dersleriyle desteklediğimiz projemiz, önümüzdeki aşamalarda daha da genişleyecektir." ifadelerini kullandı.

Ekim ayında Türkiye'ye gidecek 10 kursiyer, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinde ebelik eğitimine devam edecek. 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...