Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dışişleri'nden ABD'nin referandum açıklamasına tepki

Düzenleyen:
Dışişleri'nden ABD'nin referandum açıklamasına tepki

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Sözcüsü Hüseyin Müftüoğlu, "Türkiye, gayrimeşru referandum öncesinde ve sonrasında açık ve net bir tutum benimsemiştir" dedi.

Dışişleri Bakanlığı ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsünün Türkiye’nin IKBY referandumuna ilişkin söyleminin tehditkar olabileceği yönündeki ifadesi hakkında açıklama yaptı.

"TUTUMUMUZ AÇIK VE NETTİR"

Dışişleri'nin açıklaması şu şekilde:

"Türkiye, IKBY tarafından gerçekleştirilen gayrimeşru referandum öncesinde ve sonrasında açık ve net bir tutum benimsemiştir. Bu tutum Irak halkının tamamının huzur ve refahının gözetilmesine, uluslararası hukukun ve Irak anayasasının hakim kılınmasına, bölgesel barış ve istikrarın korunmasına öncelik veren ilkesel bir temele dayanmaktadır.

Gelinen aşamada Irak'ın siyasi birliğinin ve toprak bütünlüğünün korunması yönünde tüm uluslararası toplumun tutarlı, ikirciksiz ve sarih bir tutum ortaya koyması lazımdır."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...